3 beauty promene za bolji osećaj u sopstvenoj koži ove zime

Ukoliko nemate vremena, finansijskih sredstava ili želju da beauty unapređenja počinjete u nekom od salona ili ordinacija, dobra vest je da male promene u svakodnevnim navikama mogu učiniti mnogo – za lepotu, zdravlje i dobar osećaj u sopstvenoj koži.

Početak godine je idealan period da posvetite vreme nezi i unapređenju dosadašnjih beauty navika.

Skratite krajeve kose

Ništa ne osveži izgled tako dobro kao mala promena frizure. Tokom zime biće vam mnogo jednostavnije da osušite i stilizujete kosu ukoliko je 5-6 cm kraća nego inače. Osim toga, skraćivanjem krajeva, mehanički uklanjate oštećene vlasi, a frizuri vraćate vitalnost i bujnost.

Naš izbor je uvek ravno šišanje bez dodatnog tanjenja vrhova, kako bi se duže očuvao efekat sveže ošišane i zdrave kose.

Počnite da koristite serum za hidrataciju kože

Ukoliko ne verujete u benefite višeslojne nege kože – vreme je da (pogrešna) uverenja ostavite u staroj godini. Korišćenje hidratantne kreme nakon umivanja je korak koji svakako ne treba da preskačete u dnevnoj i noćnoj beauty rutini, ali krema tokom zime ne može da pruži koži sve ono što joj je potrebno.

Kao posledica niskih temperatura, vetra, snega, suvog vazduha u zatvorenim prostorijama i da ne zaboravimo – nošenja epidemiološke maske, dolazi do narušavanja prirodne barijere kože i ona ne može da održi nivo vlažnosti. Za rezultat imamo suve delove i pečate na koži, crvenilo, svrab i opštu nelagodnost na licu.

Uvođenjem seruma u negu, omogućavate bolje iskorišćavanje svih aktivnih sastojaka iz kreme. Molekuli seruma su znantno manje veličine, te sposobni da prodru u dublje slojeve kože i budu nosioci negujućih sastojaka do ćelija.

Izbor u drogerijama i apotekama je veliki, a najbolji proizvod za sebe odabraćete u konsultaciji sa prodajnim osobljem u koje imate poverenje. Ipak, držite se nekih generalnih smernica – izbegavajte proizvode na bazi mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porekla.

Manje slatkiša za više energije

Da li je i vaša novogodišnja odluka da se zdravije hranite i izgubite kilogram, dva viška? Razumemo 🙂 Znate da rezultati ne dolaze preko noći, pa proces treba započeti sitnim promenama.

Isključivanje slatkiša sa dnevnog menija je najlakša stvar koju možete da uradite. Primećujete da ne propagiramo kompletno ukidanje slatkih zadovoljstava, što je jedina taktika koja će provereno doneti dugoročno održive rezultate. Za početak, odredite tri dana u nedelji tokom kojih ćete jesti omiljene slatkiše, a kako vreme odmiče taj vremenski period skraćujte, sve dok vaš organizam ne dobije signal da mu slatkiši zapravo nisu ni potrebni!

Manja količina slatkiša na meniju, pored gubljenja na kilaži i poboljšanja opšte zdravstvene slike, značajno će poboljšati i kvalitet kože lica. Manje šećera = regulisana produkcija sebuma, smanjena nadustost, kvalitetniji san… a sve to ima direktan uticaj na izgled i zdravlje kože.