3 načina da uživate u omiljenoj hrani i piću bez griže savesti ovog leta

Leto je rezervisano za uživanje u omiljenoj hrani i piću, a ove sezone biramo da to bude bez osećaja griže savesti! Deluje vam da to nije moguće? Pročitajte #kragujevcankalifestyle smernice i uživajte u omiljenim ukusima internacionalnih i domaćih specijaliteta tokom NEDELJE BIG RESTORANA koja traje do 30. juna u BIG FASHION Kragujevac i BIG Kragujevac centrima. 

Ključ je u balansu, ne restrikciji

Isključi hleb, peciva, testeninu, meso, voće i slatkiše iz ishrane. Nemoj da jedeš posle 18 sati. Preskoči doručak…. (nastavite niz, jer nama bi bilo potrebno mnogo više od jednog teksta da pobrojimo sve savete o ishrani, održavanju telesne težine ili mršavljenju koji su pogrešni). Tačno je da svaki oblik preterivanja kada je o ishrani reč nije dobar, prvenstveno sa zdravstvenog aspekta, ali je takođe tačno da restrikcija vodi u začarani krug prejedanja.

Kada vam se baš jede omiljeni dezert slobodno uživajte u tom hedonističkom iskustvu – lako ćete odabrati salatu za sledeći obrok kada imate zdrav odnos prema hrani. Umesto odabira isključivo “dozvoljenih, zdravih namirnica”, uključite ih kao deo menija kroz potaže ili osvežavajuće voćne salate tokom letnjih meseci. Podelite sa drugaricom porciju specijaliteta koji tako dugo želite da probate, umesto što ćete naručiti samo vodu i salatu (i brzo osetiti glad koja kasnije vodi u prejedanje). 

NE PROPUSTITE: Nedelja BIG restorana u Picador objektu u BIG FASHION Kragujevac centru donosi sjajne ponude. Uživajte u ukusu classic double burgera i čaše osvežavajuće Coca Cole ili u tiramisu kolaču i espresu po jedinstvenoj ceni koja je u zbiru niža od ukupne cene proizvoda.

Sveže povrće i proteini na meniju su obavezni

Tokom toplih letnjih meseci organizmu su potrebni dodatni izvori vitamina i minerala, koji će telu vratiti energiju i pružiti osveženje. Sirovo povrće po izboru i ličnom ukusu uz dodatak začina i piletinu kao izvor proteina je odličan izbor za obrok posle dana provedenog u prirodi ili na kupalištima. 

NE PROPUSTITE: Tokom nedelje BIG restorana u Istanbul House objektu u BIG FASHION Kragujevac centru uz svaki proučen pileći kebab dobijate osvežavajuću limunadu gratis. 

Ne zanemarujte značaj redovne hidratacije

Da li znate da nedovoljan unos vode može dovesti do pojačanog osećaja gladi, čak i kada ste nedavno imali nutritivno bogat obrok? 

Redovna hidratacija vodom i svežim sokovima bez dodatnog šećera je od ključne važnosti, posebno tokom leta. Za sve one koji uživaju u ispijanju kafe, potreba za redovnom hidratacijom je još izraženija kako ne bi došlo do dehidratacije usled visokih temperatura i unosa napitaka sa kofeinom. 

NE PROPUSTITE: Tokom nedelje BIG restorana u Kafeteriji u BIG FASHION Kragujevac centru uživajte uz omiljeni kapućino i Afterparty mix ceđenog voća, Kubano sendvič i Kralj pivo ili dve limunade i dva Power Ginger shot-a i to po sniženim cenama.