Mart je počeo (kalendarski) savršeno, a da u tom maniru i nastavi – savladajte super trikove koji vam u sekundi mogu ojačati samopouzdanje. U susret Danu žena i zvaničnom početku proleća, radite na sebi i svakodnevnim, sitnim promenama doprinesite kreiranju rutina i života kakav ste oduvek želele.

Zašto je važno samopouzdanje?

Samopouzdanje je verovanje u sebe, u lične sposobnosti, vrline, znanja, izbore, izgled. Nedostatak tog snažnog osećaja dovodi do niza neprijatnosti u svakodnevnim životnim situacijama. Ukoliko zatičete sebe u scenariju gde uvek popuštate, vaše misli ostaju neizrečene, povlačite se, dozvoljavate svima da vam govore šta da radite, na sastancima uglavnom ćutite i klimate glavom, pa i birate garderobu imajući u vidu odluke drugih – vreme je za promenu!

Ukoliko posledice nedostatka samopouzdanja nemaju koren u anksioznom poremećaju ili drugim psihološkim problemima (za šta vam od srca preporučujemo rad sa psihoterapeutom), možete primeniti ovih pet trikova – za instant buđenje samopouzdanja i dobru energiju.

Lepše je živeti u svetu u kojem se čuje i vaš glas, zar ne?

DRŽANJE TELA

Da li ste nekada videle ženu za koju ste pomislile da ima 100% vere u sebe, a da su joj ramena spuštena, glava pognuta, a ruke vise uz telo? NE!

Popravljanje držanja tela je sjajan trik koji će vam odmah popraviti raspoloženje, ali i ojačati samopouzdanje. Ispravite leđa, zabacite ramena, blago podignite glavu i trudite se da tu posturu zadržite tokom celog dana.

OMILJENI MIRISI

Jedan trik koji provereno radi i u trenerci, i u farmerkama, haljini, svečanoj toaleti… Par kapi omiljenog parfema na pulsnim tačkama sigurno će učiniti da budete zadovoljnije izgledom i osećajem u telu.

Ukoliko vas očekuje važan sastanak, a znate da vam samopouzdanje može biti poljuljano, naprskajte malo parfema na unutrašnje strane rokovnika i uživajte u osećaju superiornosti dok delite beleške i ideje sa kolegama ili klijentima.

P.s. ne zaboravite da je umerenost u nanošenju ključ, sigurno ne želite da drugima zasmeta vaš omiljeni miris 🙂

ONO ŠTO SE NE VIDI…

Novi komplet veša, čarape, majica sa ručno ušivenim detaljima… ono što drugi ne vide na vama, lako može postati izvor samopouzdanja u kriznim situacijama. To ne mora biti poslednji model Victoria’s Secret veša, dovoljno je da bude komad koji čini da se vi osećate kao Viktorijin anđeo na pisti – u četiri zida.

OSMEH I OVA VRATA OTVARA

Ne postoji ništa ružnije od veštačkog osmeha i to zaista mislimo! Kad se neko smeje od srca, smeju mu se i oči, zenice se skupljaju pa se šire, bore smejalice postaju izražene, a izraz lica osobe koja se smeje opušta i sagovornike.

Do sada ste sigurno pročitale da vam osmeh može vratiti samopouzdanje (i to je tačno), ali vodite računa da ne deluje fabrikovano. Siguran način da se nasmejete iskreno je prisećanje na neke lepe trenutke u prošlosti, šalu, ili pomisao na vama drago malo dete ili kućnog ljubimca.

GARDEROBA JE VAŽNA, ALI VI STE VAŽNIJE

U eri kada možemo da biramo šta ćemo da nosimo i koliko novca ćemo u to uložiti, svako ima priliku da se dobro obuče. Nedostatak stila se ne leči novcem, ukus se ne kupuje, ali ni slepo praćenje modnih trendova ne garantuje da ćete se nekom dopasti. Prelistavanje modnih časopisa i Instagrama je odlično za traženje inspiracije, ali ukoliko pokušate da ponesete garderobu koja vam nije udobna, nećete se osećati dobro, a to će se odraziti i na vaše samopouzdanje.

Birajte garderobu od prijatnih materijala, koja vas ne steže, ne visi, ne smeta i za koju znate da odgovara vašem senzibilitetu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.