5 stvari koje treba da uradite do kraja avgusta

Iako drugačije, ovo leto ima nešto zajedničko sa prethodnim – proletelo je! Već smo u drugoj polovini avgusta i možda niste osetile ovo leto, ili ste pod stresom zbog neizvesnosti u zdravstvenom sistemu, ili polaska dece u školu. Septembar je tradicionalno mesec za velike planove, reorganizaciju i uživanje punim plućima, ali dok ne dođe, ulepšajte sebi ostatak avgusta – i leta!

#1 Uživajte u svakom detalju koji leto čini letom

Visoke temperature i nedostatak daha usled iste, letnja nesanica lagana garderoba koja se gužva, peglanje na 30+ stepeni, hladna kafa, piće sa ledom, maraton sa komarcima 🙂 Verovatno vas neke od ovih stvari nerviraju ili vam nisu prijatne, ali upamtite da ćete i na one pridružene, lepe letnje stvari morati da čekate još godinu dana.

#2 Zimska garderoba u avgustu?

Sada je idealno vreme da iz ormara izvadite zimske kapute, jakne i džempere, operete ih i osušite. Brzom sušenju masivnih stvari pogoduju letnje temperature i vazduh, a kada nastupe niže temperature nećete biti “u stisci” sa vremenom da operete i pripremite jesenju i zimsku garderobu. Ovo se posebno odnosi na majke sa decom školskog uzrasta.

#3 Dan bez konekcije

Od trenutka buđenja do odlaska na spavanje – da li možete jedan dan bez upotrebe interneta? Pokušajte i javite nam da li ste uspele.

#4 Voda, voda i voda

Ukoliko do sada niste, pravo je vreme da usvojite naviku redovnog konzumiranja vode! Voda hidrira organizam i pomaže mu da se oslobodi natečenosti i nagomilanih tečnosti (a samim tim i reguliše telesnu masu), jača imunitet i štiti respiratorni sistem od alergena iz okruženja. I ne samo to – imate još malo vremena da uživate na nekom kupalištu i opustite mišiće i um duuuugim plivanjem.

#5 Knjiga leta

Koja knjiga je na vas ostavila najveći utisak ovog leta? Zapišite naslov i ime autora u rokovnik i prepišite 10 najdražih rečenica ili replika, a nama javite koje delo je u pitanju.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.