7 trikova u šminkanju za instant ulepšavanje

Što više proizvoda na tržištu, to više tutorijala na YouTube kanalima i mi postajemo preplavljeni informacijama. Danas za vas Kragujevčanka izdvaja 7 najbitnijih “mejkap trikova” koji su primenjivi na sve tipove kože i oblike lica.

#1 Ako želite da boja vašeg karmina bude intenzivnija, pomešajte ga sa malo crnog ajlajnera. Na taj način će bolja postati “dublja”. Nanesite karmin i ajlajner na dlan i tu oh pomešajte četkicom, te nanesite četkicom za veću preciznost.

#2 Izbegavajte nanošenje korektora na preveliki deo predela ispod očiju. Ako nanesete previše konsilera, on će ubrzo početi da puca i imaćete naprsline i linije ispod očiju. Dovoljno je pokriti samo kesice ispod oka i ne idite dalje od nosne kosti.

#3 Vaša savršena nijansa “nude” karmina treba da bude svetlija od vašeg tena. Za svetliji ten preporučujemo praškasto roze i rozikaste nijanse, dok se kajsijasta i nijanse čokolade idealne za tamniji ten.

#4 Ajlajner nam je svima uvek muka. Probajte ovaj savet! Nacrtajte “rep” na spoljnem kraju oka, a zatim istačkajte imaginarnu liniju gde želite da bude ajlajner preko celog kapka. Kada ste zadovoljne, samo spojite tačkice.

#5 U skladu sa tim koliko želite da se oseća za vama miris parfema odaberite pravu notu. Ako želite neki koji brže isparava, odaberite voćne ili cvetne note, a ako želite intenzivniji miris, nosite neki drvenasti, teži ton.

#6 Obrve treba da budu iste nijanse kao najtamnija boja na vešem licu da bi izgledale prirodno.

#7 Za mačkastiji i intenzivniji izgled oka, preko ajlajnera pređite istom nijansom senke. Ovaj trik učiniće i da vaš ajlajner traje duže, jer će praškasta tekstura senke služiti kao “setting” za vaš gel ili tečni ajlajner.

M.S.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.