Da li na kraju dana ne možete da verujete kako je vreme brzo proletelo, a ponovo niste stigli sve poslove da završite?

Uz nekoliko jednostavnih metoda, završićete sve obaveze i uspeti da odmorite nakon napornog dana. U nastavku pročitajte efikasne (provereno!) savete koji će vam olakšati organizaciju vremena:

1. Nisi stigla da se našminkaš za posao? Evo rešenja:

Svakome se desi da se uspava, ali baš danas kada imaš važan sastanak? Ne paniči! Svaka devojka ima svoj neseser za osnovnu šminku, stavi neseser u torbu, iskoristi pauzu na poslu i rešenje je tu!

2. Radite zajedno sa vašim timom!

Kako biste uradili mnogo više za mnogo manje vremena, uključite se u timski rad, tako ćete  moći i vi nekome da pomognete, a i neko vama!

3. Mobilna aplikacija za organizaciju vremena

Mobilna aplikacija za organizaciju vremena će zameniti na hiljade papira. Unesite važan događaj, a aplikacija će to pretvoriti u obaveštenje.

4. Topla kupka!

Napravite toplu kupku bar 2-3 puta nedeljno. To će vam omogućiti da se opustite i smanjite stres. Nakon tople kupke, odmorni, bićete spremni za nove zadatke.

5. Ne odlažite obaveze, uradite to odmah!

“Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra”. Zlatno pravilo kada je organizacija vremena u pitanju. 

6.  Sklonite telefon kada radite ili učite!

Pogled na telefon, kako biste pogledali koliko ima sati, često se završi na društvenim mrežama. Već ste izgubili previše vremena. Kako ne biste došli u ovu situaciju, odložite telefon dok ne završite posao.

7. Angažujte stručnjaka

Zašto potrošiti sate na problem koje ne možete da rešite, jer se jednostavno ne razumete u to. Angažujte stručnjaka i uštedite vreme!

8.  Jedan veliki zadatak = Više malih

Podelite zadatak na nekoliko manjih delova koji vam ne oduzimaju previše vremena i vaš zadatak će biti gotov, brže nego ikada!

9.  Radite kraće i efikasnije

Postavite sebi realne zadatke. Isplanirajte tačno šta ćete uraditi sutra na poslu i bićete zadovoljni. Iako vam se učini da ste sa planirnim zadacima završili ranije – imate vremena da unapredite kvalitet urađenog. Cilj je tu, a rad je efikasniji!

Jelena Radešić