Beauty by MS: Sitnice čine savršenstvo, a savršenstvo nije sitnica

„Sitnice čine savršenstvo a savršenstvo nije sitnica“ – moto je Marine Spasić, vlasnice salona lepote „Beauty by Marina Spasić“. Marina već godinama unazad kragujevačkim damama pruža usluge iz oblasti lepote, zdravlja i nege. Razgovarali smo sa Marinom o motivima za započinjanje sopstvenog posla, ženskom preduzetništvu, faktorima koji determinišu poslovni uspeh u oblasti nege i ulepšavanja i omiljenim ženskim temama. 🙂 

Marina, odlučila si da tvoj profesionalni poziv bude usmeren ka negovanju i ulepšavanju žena. Kako je sve počelo?

Po zanimanju sam zubni tehničar. Kako sam dugi niz godina bila zdravstveni radnik, naučila sam da je zdravlje na prvom mestu. Lično sam uvek posvećivala dosta pažnje negovanju svojih ruku, jer su bile alat u poslu kojim sam se bavila. Kada sam želela da počnem sopstveni posao, nije bilo mnogo razmišljanja šta bi to bilo. Jednostavno je moralo da se desi nešto što u sebi sadrži dve glavne stvari koje karakteristišu brigu o telu, a to su zdravlje u korist lepote. To je moj poziv od 2011. godine, dok sam samostalan posao pokrenula tri godine kasnije, otvaranjem salona „Beauty by Marina Spasić“.

Koji su to glavni aduti tvog salona i šta je to zbog čega se dame odlučuju za tvoje usluge?

Manikir, a posebno specijalizovani manikir Shellac-om, i komercijalni, odnosno salonski, make-up.  Rekla bih da su dame, ili kako bih ja od milošte rekla „moje žene“, prepoznale kvalitet i da se, iz tog razloga, stalno vraćaju. Koristim isključivo profesionalnu šminku, kao i profesionalni materijal za negu noktiju koji sadrži prirodne sastojke za jačanje noktiju i negovan izgled.

Koliko je bitno jednom profesionalnom šminkeru da istraži svako lice i upozna se sa njegovim manama i vrlinama?

Svoju ljubav i talenat prema slikarstvu, kojim sam se amaterski bavila, prenela sam na slikanje ženskog lica. Trudim se da svakoj ženi pristupim drugačije, da se istakne ženska crta, kao i individualnost.  Svaka šminka je delo za sebe. Svaka žena ima neku posebnost i to treba akcentirati. Isto tako, volim da me klijent upozna sa problematičnom kožom i eventualnim zdravstvenim problemima. Forsiram prirodnost a ne postavljanje bilo kakve fasade na lice, jer je negovana koža u stvari lepa koža.

Isto tako, težiš i prirodnom izgledu noktiju na ženskim rukama.

Tako je. CND Shellac je moj izbor jer su žene o kojima brinem tražile od mene da dovedem inovaciju u Kragujevac i jedini sam sertifikovani salon za Shellac, njihov rad i njihove proizvode. Ovaj najnoviji svetski hit, koji je zapravo trajni lak visokog sjaja, osvojio je simpatije mojih klijenata. Nanosi se kao običan lak, traje kao gel, besprekorno sija, nema turpijanja nokatne ploče i traje duže od 2 nedelje.  U ponudi su razne boje i njihove nijanse.

Šta je to što doprinosi očuvanju kvaliteta tvojih usluga?

Konstantno usavršavanje svog umeća i stalna inovativna rešenja kroz koja svoju profesiju izvodim van okvira salona. Pored salonskog rada, volim da učestvujem u saradnji sa modnim dizajnerima, profesionalnim fotografima i frizerima. Rezultat ovakvih saradnji su uspešni projekti u vidu modnih revija i umetničkih fotografija. Jako sam ponosna na sebe što sam godinama ulagala u svoje znanje i edukaciju na polju šminkanja, kao i manikira. Pored sertifikata koje imam, trudim se da svoje znanje proširujem učestvovanjem na važnim master klasevima. Stalno upoznavanje novih trendova na polju nege i lepote je ono čemu težim.

Povodom novogodišnjih praznika, Marina priprema iznenadjenje za svoje klijente. Pratite stranicu na Facebook-u ili instagram profil (beauty_by_marina_spasic) za aktuelnosti i više informacija.

Milica Janković

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.