Da možete da promenite jednu stvar koja vam najviše smeta u izgledu kože, šta bi to bilo?

Možda nemamo čarobni štapić i znamo da instant rešenja ne postoje, ali jesen donosi beauty slobodu za uključivanje aktivnih sastojaka u negu, a oni vremenom dovode do poboljšanja u izgledu i zdravlju kože.

Pogodile ste?

Pričamo o uključivanju retinola i kiselina u negu. Postepeno i naravno – ne istovremeno.

Na beauty policama BIG FASHION KRAGUJEVAC centra pronašli smo proizvode koje će koža voleti ove jeseni, a uz to su i cenovno pristupačni. Upoznajemo vas sa njima u okviru današnjeg BEAUTY CHECK-IN jesenjeg serijala i podsećamo da ne sklanjate SPF sa police – jer gde su aktivi tu je obavezno i zaštita od UV zraka.

Vreme je za uključivanje kiselina u negu

Kiseline u rutini nege lica – možda zvuči strašno, ali uz odabir odgovarajućih proizvoda, rezultati u vidu smanjivanja vidljivosti pigmentacija, zaglađivanja kože i smanjenja bora i akni su brzo vidljivi.

Vichy GLYCO-C noćne piling ampule sa 10% kompleksa glikolne kiseline, vulkanskom vodom i vitaminom C dokazano aktivno deluju protiv nesavršenosti u vidu tamnih fleka. Ne sadrže mirise, te će odgovarati i osobama sa netolerantnom kožom.

Potražite u BENU apoteci u BIG FASHION Kragujevac centru.

Beauty leksikon: Glikolna kiselina je alfa hidroksi kiselina koja ima moć da koriguje probleme sa kožom tako što podstiče obnavljanje ćelija u površinskim slojevima kože.

Retinol – THE proizvod jesenje nege

Zlatno pravilo kada je o retinolu reč glasi – ukoliko ove sezone prvi put koristite retinol (ili prvi put posle duže pauze) počnite od nižih koncentracija. Osim koncentracije, obratite i pažnju na broj nanošenja tokom nedelje. U početku nanosite retinol jednom nedeljno, pa svako treće veče, pa na dve večeri… Pratite reakciju i potrebe kože.

Odličan izbor je La Roche Posay Redermic R kompleks retinola i retinola sa posetepenim oslobađanjem u formi lagane kreme. Koncentracija retinola u ovom proizvodu je 0.3% što je posebno pogodno za početnike i osetljive tipove kože.

Kome je proizvod namenjen? Svakoj ženi, ali i muškarcu, koji žele smanjenje bora, fleka, sitnih ožiljaka i upalnih procesa na koži.

Potražite u Lilly maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.

Efikasni spot tretmani su must have u jesenjoj nezi

Koliko puta vam se desilo da se pred neki važan događaj ili sastanak na licu pojavi bubuljica? Stres, neadekvatna nega, preterano izlaganje UV zracima, preagresivno čišćenje kože, nedostatak eksfoliacije – sve to u kombinaciji sa hormonskom neravnotežom, nezdravom ishranom i nedostatkom sna, može dovesti do pojave upalnih procesa na koži onda kada vam je to najmanje potrebno.

Brzo rešenje? SOS spot tretmani poput Bye, bye, blemish losiona sa uljem čajnog drveta. Reč je o trenutnom tretmanu akni koji dovodi do bržeg prolaska procesa i vidno utiče na smanjenje vidljivosti akni. Nanosi se ciljano na upalni proces i ostavi da deluje tokom noći.

Potražite u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.

Dugoročno rešenje? Nežno čišćenje kože, hidratacija, SPF, retinol i/ili kiseline i poseta dermatologu, po potrebi.

Vitamin C – uvek!

Nije vam potreban svaki skin care proizvod sa aktivnim sastojcima da biste imale lepu i zdravu kožu bez fleka. Ukoliko je vaš beauty plan za ovu jesen korišćenje retinola i/ili kiselina – dajte mu vremena da pokaže rezultate. Ukoliko ipak više volite rutinu koja isključuje pomenute aktive, vitamin C je pravi izbor.

Collistar kapi vitamina C sadrže idealnu količinu čiste etil askorbinske kiseline, izuzetno stabilnog derivata vitamina C. Za intenzivnije dejstvo posvetljivanja, u formulu je dodat alfa-arbutin koji reguliše proizvodnju melanina. Proizvod odgovara i osobama sa osetljivom kožom, a možete ga pronaći u Jasmin parfimeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.