Beauty Mess: šta vam je stvarno potrebno, a šta je bacanje novca?

Prepune, šarene police drogerija i parfimerija! Raj za ženske oči ili način da vam brendovi izvuku novac iz novčanika?

Beauty rutina moderne žene može biti zaista kompleksna – i kompikovana. Koliko proizvoda vi imate u neseseru, na policama, u fiokama, noćnim stočićima? Šta vam je od toga zaista potrebno, a koji proizvodi pokušavaju da vam nametnu izmišljenu potrebu? Otkrivamo u tekstu!

Masažer za lice

Ovde govorimo o ručnim masažerima, a ne tipu proizvoda poput pulsirajućih četki za čišćenje lica. Uzmimo za primer The Body Shop The Oils of Life ručni masažer za lice. Ako ste pomislie da vam ovaj tip proizvoda nije potreban i da masažu podjednako efikasno možete uraditi rukama – varate se! Koncipiran tako da vrši prijatan pritisak na ključne tačke za efikasnu drenažu lica, ovaj masažer pruža instant osveženje kože i omogućava bolju apsorpciju preparata za negu. Idealan je za jutarnje razbuđivanje kože, lifting tretman i opuštanje.

Esencija za lice

Korejski principi nege kože lica osvojili su beauty zajednicu i u našem gradu. Esencija nije tonik, nije sredstvo za čišćenje lica, nije serum, nije krema… Ona je dodatni korak u nezi koji treba da obezbedi efikasnije delovanje aktivnih sastojaka seruma ili kreme. Postoji više vrsta esencija – za glikolnom, hijaluronskom kiselinom, biljnim dodacima, aloja verom… Koliko god ideja o višeetapnom režimu nege kože deluje primamljivo, praksa je nešto drugo! Zatrpavanje pora slojevima proizvoda dobra je podloga za razvoj bakterija, iritacija i nepravilnosti. Esencija neće prijati onima sa masnom kožom koja se brzo masti i “prosijava”. Na evropskom tlu, potpuno je normalno da zaobiđete korejski princip nege. Veliko NE za esencije. Radije odaberite piling tupfere natopljene glikolnom kiselinom ili drugi ciljani tretman.

Četkica za nanošenje maske za lice

Ne samo da su potrebne za šminkanje, odjednom četkice treba koristiti i za nedeljne beauty rituale nanošenja maske za lice? Zaobiđite! Osim ukoliko nemate beauty salon, te potrebu za spatulom koju ćete dezinfikovati za svakog klijenta, u privatnom životu četkica za masku nije vam potrebna. Čisti prsti odradiće odličan posao pri nanošenju maske.

Beauty blender

… ili njegove kopije. Taj mali, ružičasti sunđer za nanošenje i blendanje pudera i kremastih proizvoda. Potreban ili ne? U razgovoru sa profesionalnim šminkerom, došli smo do zaključka – nije potrebno! Puder možete nanositi prstima bez ikakvih problema, a utapkavati četkicom. Blenderi su često i odlično tlo za razvoj bakterija, te ukoliko ih koristite, trudite se da ih menjate na svaka dva meseca. Samo izračunajte koliko je to novca na godišnjem nivou…

Termalna voda

“Šta će mi ta obična voda od 1000 i nešto dinara, kad imam česmu?” Ha! Prvo – termalna voda ima visok sadržaj minerala koji su koži neophodni (baš kao i organizmu). Raspršivanjem termalne vode osvežavate kožu, fiksirate šminku, smanjujete iritacije i nepravilnosti… Ključ je u odabiru termalne vode koja odgovara potrebama vaše kože. Za problematičnu kožu birajte Uriage, za kožu koja vapi za hidratacijom Avene, za svakodnevne prilike poslužiće Vichy termalna voda.

Gel protiv celulita (?!)

Najveća beauty zabluda stara više decenija glasi: gel može učiniti da nestane celulit. Ne, ne može. Ni gel od 200 dinara, a nažalost ni onaj od 20 000 dinara. Kada bi gel mogao da učini da celulit nestane, a obim bokova se smanji – ne bi bilo žena sa celulitom, zar ne? Umesto da trošite novac na razne gelove koji garantuju eliminaciju celulita, bolje idite na limfnu drenažu. Ili uplatite termin u teretani. Ili pijte više vode. Šetajte.

Čajevi za mršavljenje

Osim što će izazvati nekontrolisane stomačne probleme (ups), čajevi vam neće pomoći da smršate. Budite oprezni! Visok sadržaj breze ili peršuna nije zdravstveno bezbedan za konzumiranje kod žena koje imaju probleme sa bubrezima. Sena će poremetiti vaš metabolizam (mada će vas reklamne kampanje brendova možda uveriti kako je to dobro za vas). Umesto da kupujete skupe čajeve za mršavljenje, radije konzumirajte biljne, lagane čajeve koji prijaju celom organizmu.

Na koje proizvode ste vi bacile novac? 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.