#BeautyTalk: kiseline u letnjoj nezi? Da, ali uz odgovornost prema zdravlju kože

Verovatnoća da čitate ovo, a da do sada niste čule o AHA/BHA/PHA pozitivnom uticaju na kožu je gotovo nepostojeća. Koža voli kiseline, ali kada skincare subjekat i objekat zamene mesta u prethodnoj tezi – ljubav nije uvek obostrana i koža često pati.

Zanimalo nas je da li je bezbedno i preporučljivo nastaviti sa upotrebom proizvoda sa kiselinama tokom letnjeg perioda, te smo, istražujući temu, došli do zaključka – jeste, ali…

Uvek to ali, koje možemo sumirati kroz kratak (i važan!) beauty podsetnik:

  • Različiti proizvodi sadrže različite tipove kiselina, a neke od njih su fotosenzitivni agensi
  • Kako biste bile sigurne da na koži neće doći do promena uvek, podvlačimo uvek koristite SPF
  • Viši % kiselina ne znači i bolji rezultat
  • Nije svaka kiselina za svaki tip i stanje kože. Konsultujte stručno lice pri odabiru preparata
  • Ako do sada niste koristile kiseline u nezi, sačekajte jesen
  • 10 dana pre, tokom i 10 dana nakon intenzivnijeg izlaganja suncu prestanite sa upotrebom proizvoda sa kiselinama
  • Vodite računa o hidrataciji kože i očuvanju kožne barijere

Kada smo utvrdile beauty gradivo, idemo u BIG FASHION Kragujevac sa #kragujevcankalifestyle preporukama proizvoda sa kiselinama.

Efikasan tretman kod kuće

Ugođaj za kožu, prijatna masaža, uživanje u korišćenju proizvoda, kombinacija kiselina i formulacija koje će prijati svim tipovima kože – predstavljamo vam Clarins Beauty Flash piling sa 5.7% glikolne kiseline i 2% salicilne kiseline. Pospešuje regeneraciju, efikasno i vidljivo deluje na poboljšanje blistavosti tena, zaglađuje neravnu teksturu kože.


Dolazi u praktičnoj tubi od 50 ml sa aplikatorom za nanošenje i nežnu masažu prilikom aplikacije. Nanosi se kao noćna maska, 2 do 3 puta nedeljno, kao prvi korak u nezi nakon čišćenja. Potražite u Jasmin parfimeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.

Blag, a efikasan serum sa kiselinama

Ukoliko ste u potrazi za serumom sa kiselinama, a imate kožu povremeno sklonu nepravilnostima, Avene Cleanance Women korektivni serum je naša preporuka. Sadrži glikolnu i mlečnu kiselinu, kao i aktivne sastojke Synovea TM HR i P-Refyl koji smanjuju nepravilnosti i ograničavaju oksidaciju sebuma.


Potražite u Benu apoteci u BIG FASHION Kragujevac centru.

SOS tretman za kožu

Kada koža odreaguje na stres ili neadekvatnu kozmetiku često može doći do razvijanja upalnih procesa u vidu akni. U tom slučaju, proizvodi sa salicilnom kiselinom su idealno rešenje.


Novitet u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru je Mizon Good Bye Blemish Clear Patch – hidrokoloidni flasteri sa salicilnom kiselinom i uljem čajevca koji umiruju i ubrzavaju oporavak kože. Flasteri su mat teksture i nevidljivi na koži, te su pogodni za korišćenje i ispod šminke. Da, dobro ste pročitale – slobdno se možete šminkati sa ovim tipom flastera na koži. Bravo i hvala, Mizon brendu!

Hidratacija i SPF su obavezni

Prilikom korišćenja proizvoda sa kiselinama važno je štititi kožu od UV zračenja i voditi računa da ne dođe do dehidratacije i narušavanja kožne barijere. Za tople letnje dane biramo lagane teksture, a kao favorit sa #kragujevcankalifestyle potpisom izdvajaju se Eucerin Hyaluron Filler Hidro Booster lagani serum i Eucerin Hydro Protect SPF 50.

Potražite u Lilly maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.

Više informacija o proizvodima možete pronaći OVDE, a preporuke za još odličnih SPF preparata za lice OVDE.