Kragujevački sastav Fraktal nastao je na korenima različitih muzičkih pravaca i iskustava. Progressive rock je ideja vodilja ove autorske četvorke, dok se kroz neke od numera sa EP izdanja ”Imaginarium” provlače i davno zaboravljeni harmonski elementi starog dobrog roka.

Fraktal donosi snažan osećaj autentičnosti i iskrenosti, originalnu viziju čiste energije koja spontano i neposredno pokreće svakog slušaoca. Debitantski singl ”Kraj” našao je svoje sigurno i bezbedno mesto na top listi Radio Beograda 202 već u toku svog prvog meseca života, a putem radio talasa i brojnih drugih stanica i svih mogućih online platformi i do srca velikog broja ljubitelja dobrog zvuka.

Aleksandra Rikanovic Saška, jedna od najkvalitetnijih vokalnih solistkinja Kragujevca, počela je i dokazala se džez muzikom. Sa sastavom Jazzyland (Čačak) nastupala je na Valjevskom džez festivalu, prvom Kragujevačkom džez festivalu (današnji Internacionalni JazzFest), brojnim klubovima u zemlji. Kasnije, studijski je pevala prateće i vodeće vokale pop zvezdama (na jednom od tih albuma zajedno sa tada nepoznatom Aleksandrom Radović). Pevala je u različitim postavama sa brojnim kolegama iz grada, a trenutno je i pevačica cover benda Trio Pop Art. Naša Kragujevčanka, odvažila se, da se oproba i u vodama Rok muzike i to u autorskom radu, našeg novog benda iz grada pod nazivom Fraktal.

Bend Fraktal najavljuje uskoro premijeru novog singla i video spota, nešto što će vas sigurno iznenaditi, tako da preporučujemo da ih pratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.