Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature za kragujevačke osmake biće organizovana tokom aprila i maja na Prirodno-matematičkom fakultetu i u Kancelariji za mlade. Prioritet će imati učenici koji primaju dečji dodatak ili čiji roditelјi primaju socijalnu pomoć, kao i deca samohranih roditelјa ili bez roditelјskog staranja. Zainteresovani pijave mogu preuzeti od 5. marta u Kancelariji za mlade, u ulici Save Kovačevića 5, radnim danima od 8 do 15 časova. Rok za podnšenje prijava je 13. mart, a broj mesta je ograničen.

Tanjug

Pripremnu nastavu za polaganje male mature organizuju lokalna samouprava i Kancelarija za malde u saradnji sa Prirodno-matematičkim i Filološko – umetničkim fakultetom. Nastava za matematiku, fiziku, hemiju i biologiju biće održana na Prirodno-matematičkom fakultetu, a za srpski jezik u prostorijama Kancelariji za mlade. 

Cilj organizovanja besplatnih priprema za polaganje male mature je da se na neki način pomogne učenicima da se što bolјe pripreme za predstojeći prijemni ispit i upišu želјene škole, ali i roditelјima kojima je dodatna pripremna nastava vrlo značajna stavka u budžetu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.