VAŽAN PODSETNIK: lepa si baš takva kakva jesi! 

Od epohe do epohe, ideal ženske lepote konstantno se menjao – sve do Merilin Monro i Džeki Kenedi kada je lepota polarizovana na ono što danas poznajemo kao zanosne obline i telo bez viška kilograma.
I dok o ukusima ne treba raspravljati, da se podsetimo najvažnijeg: TELO JE LEPO ONOLIKO KOLIKO JE ZDRAVO!


Pet kilograma viška “odu”, ali problemi sa radom štitne žlezde nisu estetski nedostatak. 
Može komšinica da se ugoji, ali ti ne moraš da joj kažeš kako bi to trebalo da uradi. Ne dok se bori sa strahom od gutanja sonde koje joj je zakazano za sutra.

Hijaluron, remodelovanje figure, serumi, tonici, terapije laserom, drenaža, oklagije… potpuno OK sve dok to želiš zbog sebe. Jer lepo je ugoditi sebi. A nije lepo da bilo ko profitira na tvom nedostatku samopouzdanja.
I nije lepo da to što (ne) radiš hrani bilo čiji ego.

Poznajem ZDRAVE žene koje sa 10 kg “viška” imaju više samopouzdanja od onih sa 55 kg tip top “raspoređenih”. Poznajem i žene koje izgledaju savršeno, ali i dalje ne vole da idu na bazen jer im je nekad neko rekao da su debele. 
Tu su i one koje poslednji dinar odvajaju za profesionalni tretman, kao i žene koje platu ne troše u estetskim centrima, ali kupuju proizvode u čijem korišćenju uživaju. I jedne i druge su lepe. 
Jedino nije lep “jedna krema za sve – od stopala do lica” pristup nezi. Ne zato što neko treba da zaradi od kozmetike, već zato što takav proizvod NE POSTOJI.

Lepo je ukloniti bubuljicu preko noći, osvežiti umornu kožu u sekundi, imati glatke noge mesec dana, ali dobro je i znati da je lepo i ako ništa od toga ne radiš. 

Koža, kao najveći ljudski organ, ima savršen mehanizam da baš sve dovede u red, a pomoć prijatelja (dermatologa, kozmetičara, terapeuta, trenera, proizvoda za negu) je beauty plus koji treba da doprinese dobrom osećaju u telu. 

I ne, Jlo ne izgleda kao bomba zahvaljujući maslinovom ulju. Radije ga dodaj u salatu nego što ga mažeš na lice. 

A sad se vrati na početak teksta i ponovi najvažniju beauty lekciju (dok uživaš u pristupu nezi koji čini da budeš najlepša verzija sebe).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.