Danas počinje ESTAM – Prvi međunarodni festival folklora u Kragujevcu

Studentski kulturni centar Kragujevac organizuje Prvi međunarodni festival folklora ESTAM, koji će biti održan u periodu od 29. jula do 1. avgusta, na nekoliko različitih lokacija.

Publici će se predstaviti folklorni ansambli iz Meksika, Kolumbije, Čilea, Bugarske i Srbije. Prvi nastup planiran je u subotu 29. jula u 20 i 30 časova u Velikom parku. Već narednog dana, 30. jula u 19 časova, posetioci manifestacije “Šumadijski dan šljive” imaće priliku da uživaju u raskošnim tradicionalnim kostimima, raznovrsnim igrama i melodijama, ali i da zigraju sa učesnicima festivala.

U okviru ESTAMA SKC Kragujevac organizuje nastup folklornih ansambala i u ponedeljak, 31. jula u Drvengradu, na Mećavniku. Poslednji nastup planiran je 1. avgusta, u 20 i 30 časova u Velikom parku.

Slaveći tradicionalnu igru kao izraz univerzalnog jezika razumljivog svima, a samim tim i kao dragoceno sredstvo komunikacije i povezivanja, festival će okupiti ansamble iz Meksika, Kolumbije, Čilea, Bugarske i Srbije.

Organizaciju ESTAMA  podržali su Grad Kragujevac i Ministarstvo kulture. Festival se nalazi se na listi festivala Nacionalne sekcije CIOFF-a, Međunarodnog saveta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.