Ukrasite dom koristeći kreativnost i savete sa portala Kragujevčanka. Pored mogućnosti korišćenja za prazničnu dekoraciju doma, ovi ukrasi mogu biti i sjajan poklon za drage osobe!

Šljokičasti baloni
Potrebno je:
– baloni
– gliter, šljokice i ostala dekoracija po želji u teglicama
– drvofix (ili lepak za tapete)
– četkica
– posuda, dovoljno velika da u nju stane balon
– poslužavnik, kako se šljokice ne bi raspršile svuda


Nadujte balon i četkom brzo nanesite lepak po širem delu balona (suprotno od strane gde se naduvava). Teglicu sa gliterom protresite po površini pokrivenoj lepkom i ostavite da se uspravno osuši. U ovom delu vam je potrebna činija, kako bi balon stajao uspravno i bez straha da će se zalepiti za okolnu površinu, i sa sigurnošću da će gliter ostati na balonu. Kada se osuši, balon protresite tako da višak glitera otpadne. Onda ih možete vezati za vrpcu ili konac i okačiti na plafon.

Dekupaž sveće
Potrebno je:
– jednobojna dekorativna sveća
– raznobojne salvete sa prazničnim motivima
– pegla


Odvojite dva dela salvete, biće vam potreban samo šareni deo. Obavijte salvetu oko sveće i držite čvrsto, dok peglom pažljivo prelazite preko salvete. Vosak će se istopiti i utopiti papir, te će trag ostati na sveći. Višak papira odsecite makazama. Kreativan novogodišnji poklon!

Jestive šljokice
Potrebno je:
– kristal šećer
– boja za hranu
Pripremite nekoliko posuda i u njih sipajte par kašika kristal šećera. U svaku posudu sipajte nekoliko kapljica boje za hranu i dobro izmešajte. Dobićete jestive šljokice koje možete koristiti kao dekoraciju na kolačima i tortama.

Svetleće flaše
Potrebno je:
– praznične lampice
– nekoliko flaša ili ukrasnih tegli


Jednostavno postavite sijalice u flašu ili teglu i uključite ih u struju. Jednostavno, ali efektno. Izgledaće očaravajuće uz prigušena svetla.

Napravi sama – čestitke
Potrebno je:
– raznobojni hameri ili neki drugi čvršći papir
– papir
– ukrasne tračice, lepljive trake i stikeri
– šarene olovke ili flomasteri
– lepak
– selotejp


Isecite hamer u potrebnoj veličini i presavijte na pola. Po želji dekorišite spoljnu stranu čestitke sličicama i trakama. Pošto hamer nije pogodan za pisanje, isecite od običnog papira deo za poruku i na njoj ispišite svoje želje. Zatim taj papir lepkom ili selotejpom zalepite na unutrašnjost čestitke. Sve ostaviti da se dobro osuši i pošaljite svojim najmilijima.

M.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.