Dom omladine: online koncert Dejana Najdanovića Najde

Kragujevački Dom omladine u ponedeljak, 8. marta, organizuje online koncert Dejana Najdanovića Najde. Koncert možete pratiti na Youtube kanalu Doma omladine, sa početkom od 21 sat.

Dejan Najdanović Najda je poznati rok pevač iz Niša koga odlikuje snažan glas karakteristične tople boje i posebne emocije. Bio je vokalni solista proslavljenih srpskih rokenrol bendova, Smak i Generacija 5.

Rođen je u Nišu, 8. avgusta, 1971. godine a muzikom počinje da se bavi od 8 godine kad je prvi put učestvovao na dečijem festivalu i pobedio. Gitaru svira od 9 godine, a kako je uz pevanje ona njegova velika ljubav, završio je školu za klasičnu gitaru.

Iako su mu nastupi nepretenciozni, Najda osvaja publiku neverovatnom harizmom, snažnom emocijom i raskošnim rok glasom, koji je na prelazu iz baritona u tenor .To je 1994. godine prepoznao i čuveni gitarista Radomir Mihailovic Točak koji ga poziva u svoju proslavljenu rok grupu Smak.

Najda je sa Smakom izdao 4 albuma (Bioskop Fox, Live Withuot Audience, Egregor i Live in La Cinema), a sa Generacijom 5 jedan (Energija).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.