Eucerin® mesec masne kože u apotekama

Da li ste znali da koža sklona mitiserima i bubuljicama može biti masna, a dehidrirana? 

Da li znate da se tamne fleke koje ostaju nakon akni mogu umanjiti preparatima koji deluju na istom principu kao oni namenjeni tretmanu fleka od sunca? 

Eucerin® mesec masne kože je pravi momenat da se o ovim i drugim detaljima adekvatne nege masne kože sklone bubuljicama informišete u Eucerin® partner apotekama i na sajtu eucerin.rs. Takođe, u toku ovog meseca pri kupovinu svih preparata iz Eucerin®DermoPURE linije, specijalno formulisane za negu masne kože sklone aknama, možete ostvariti popust od 20%. 

 


Akne prouzrokuju neprijatne emocionalne doživljaje i pad samopouzdanja, a pravovremena i tačna infomacija veoma je bitna u borbi protiv ovih problema kože. Zato se, u većini slučajeva, osobama koje ih imaju savetuje da se obrate dermatologu.

U zavisnosti od težine stanja, osobe sa masnom kožom sklonom aknama mogu koristiti preparate za čišćenje i negu, a može im biti propisana i medicinski terapija, koja kao neželjeno dejstvo često ima isušivanje kože. 

To je samo jedan od razloga zbog kojeg je važno da se naporedo sa medicinskom terapijom nastavi sa adekvatnom negom koja će, između ostalog, nedoknaditi vlažnost kože. 

Određeni sastojci u preparatima za negu deluju upravo tako da stanu na put sledu stvari koji dovodi do nastanka i razvoja mitisera i bubuljica. Salicilna kiselina ima antibakterijsko dejstvo i pospešuje uklanjanje mrtvog sloja ćelija sa površine kože, čime omogućava redovno čišćenje pora i sprečava nastanak mitisera. Likokalkon A efikasno doprinosi ublažavanju i sprečavanju iritacija i upala, dok karnitin reguliše prekomernu proizvodnju sebuma.Upravo ove sastojke sadrži većina preparata iz Eucerin®DermoPURE linije.

  • Za temeljno, ali neagresivno čišćenje, ujutru i uveče, možete izabrati Eucerin® DermoPURE Gel za čišćenje kože sa pumpucom za praktičnu upotrebu ili Eucerin® DermoPURE Micelarnu vodu koja zamenjuje i gel i tonik. 
  • Za dnevnu negu, koja istovremeno umanjuje akne i hidrira kožu, idealan je Eucerin® DermoPURE Matirajući Fluid
  • Blagi piling i dodatnu regeneraciju tokom noći obezbediće Eucerin® DermoPURE Regenerativni tretman.

Eucerin®DermoPURE linija izalazi u susret svim potrebama kože u borbi protiv akni. Zato sadrži i preparate koji pored umanjenja akni i kompletne nege kože, obezbeđuju i efekat ublažavanja upornih tamnih fleka od akni i sprečavanja njihovog nastanka.

Jedan od takvih preparata je Eucerin®DermoPURE serum sa trostrukim efektom čija formulacija sadrži Eucerin® patentirani Thiamidol®. Ovaj sastojak reguliše rad enzima tirozinaze, koji dovodi do prekomerne proizvodnje melanina koji koži daje tamnu boju. Na taj način umanjuje tamne fleke i sprečava nastanak novih. Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom, upotrebljava se ujutru i uveče, a maksimalne rezultate pokazuje kada se koristi sa Eucerin® DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF 30, koji doprinosi sprečavanju tamnjenja fleka pod dejstvom UV zraka. Formulacija ovog preparata sadrži i Dekandiol, koji ima antibakterijska svojstva i deluje na smanjenje simptoma masne i problematične kože. Dodatno, sebum regulatorna tehnologija primenjena u formulacij oba ova preparate pruža koži dugotrajan mat izgled.