NURDOR obeležava Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti

NURDOR obeležava Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 23. septembra sa početkom u 12 sati organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u više od 20 gradova širom Srbije. U Kragujevcu će prodajna izložba biti održana u Pešačkoj zoni kod Krsta od 12 sati. 

 


– U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što ohrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice, saopšteno je iz NURDOR-a.

Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami.

Dana 23. septembra na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

– Danas kada svi živimo suviše brzo, zaboravljamo da se brinemo i o sebi i jedni o drugima – neizmerno je važno da nekad zastanemo i pogledamo oko sebe i shvatimo da postoji toliko toga što možemo da uradimo da bi nam svima bilo bolje. Ovom akcijom, u mesecu podrške deci oboleloj od raka, želimo da pokažemo da ne postoji podrška koja je mala. Naprotiv, svako dete koje je učestvovalo u izradi crteža i svako ko kupi jedan od ovih crteža 23. septembra postaće deo najvećeg lanca podrške koji tog dana stvaramo u Srbiji, poručila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Akcija će navedenog datuma biti održana u sledećim gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Kragujevac, Koceljeva, Mladenovac, Valjevo, Ub, Lazarevac, Prijepolje, Priboj, Ivanjica, Sombor, Šid, Vranje, Vladičin Han, Kladovo i Sjenica.

Tačne lokacije objavljene su na sajtu NURDOR-a i na društvenim mrežama.

– Pozivamo sve građane da ovog datuma dođu i kupovinom jednog od crteža zajedno sa nama pošalju poruku podrške našim hrabrim Superherojima da nisu sami i da cela Srbija veruje u njihove supermoći, navode u organizaciji NURDOR.