Eucerin® svetski broj 1. u borbi protiv hiperpigmentacija – poklonite sebi BESPREKORAN TEN

Upotreba dokazano efikasnog Eucerin®Anti-Pigment Seruma od ovog leta još je jednostavnija! Sadržaj dve komore objedinjen je u jednu, sa istim efektom – istovremenog ublažavanja hiperpigmentacija i umanjenja bora

Leto je pred vratima i vi ste već počeli da koristite preparate za zaštitu od sunca. Ako je vaša koža sklona pojavi fleka onda ste, nadamo se, izabrali preparate specijalno formulisane da vašoj koži obezbede i zaštitu od pojave hiperpigmentacija izazvanih sunčevim zračenjem. 

Ali, šta je sa onim starim flekama. Da li ste uspeli da se izborite s njima?

Ukoliko niste, dobra vest za vas je da još nije kasno. Uz negu preparatima Eucerin® brenda, koji je svetski broj 1. u borbi protiv hiperpigmentacija* i adekvatnu zaštitu od sunca, vaš ten ponovo može biti ujednačen i blistav, a koža podmlađena. 

Efikasnost preparata iz Eucerin®Anti-Pigment linije potvrđuje i Aida Alilović-Jokanović uspešna TV voditeljka, koja se trenutno bavi kreacijom originalnih odevnih predmata Wholly wear. Aida se sa pojavom fleka suočila tokom i nakon trudnoće. Problem se, kaže, dodatno iskomplikovao dolaskom sunčanih dana. 

„Tamne fleke na mom licu najuočljivije su bile na području iznad gornje usne. Najpre su bile sitne, jedva primetne, a vremenom su rasle i širile se. To je počelo da mi smeta i da utiče na moje samopouzdanje,“ kaže Aida i otkriva kako je rešila ovaj problem: „Na preporuku dermatologa i prijateljica počela sam da koristim Eucerin®Anti-Pigment liniju. Nakon dve nedelje uočila sam fenomenalne rezultate, koji su bili sve očigledniji. Želim  da to iskustvo podelim sa mnogobrojnim ženama koje se bore sa problemom hiperpigmentacija, da im pomognem da kao i ja žive bez tog opterećenja.“

Najveći neprijatelj ujednačenog tena je sunce, ali kao što pokazuje i Aidino iskustvo, pojava hiperpigmentacija često može biti izazvana hormonskim promenama tokom trudnoće i menopauze ili dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Zato od fleka na koži često pate i mlade devojke. Pored toga, tamne fleke koje narušavaju lepotu tena, mogu nastati i kao posledica alergijskih reakcija na lekove, laserskih procedura, pa i laserske epilacije. 

U korenu problema pojave fleka je neujednačena distribucija melanina, pigmenta kože od kog zavisi i da li ćemo imati tamniji ili svetliji ten. Kao prirodan UV filter, melanin je odgovoran i za zaštitu kože od UV zraka. Neujadnačena raspodela melanina, do koje može dovesti niz uzroka, manifestuje se na koži kao pojava fleka različitih veličina i oblika. 

Tokom desetogodišnjeg istraživanja, Eucerin® istraživački centar testirao je oko 50 000 supstanci u potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja. Tako je nastala Eucerin®Anti-Pigment linija, koja u osnovi formulacije sadrži Eucerin patentirani ®Thiamidol. U pitanju je jedinstvena supstanca koja deluje na uzrok, ne na posledicu – smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju, sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje i ujednačavajući ten.

Zvezda ove linije je dokazano efikasni Eucerin®Anti-Pigment Serum, koji od ovog leta ima novo “ruho”. Sadržaji dve komore objedinjeni su u jednu sa istim autentičnim efektom – istovremenog ublažavanja hiperpigmentacija i umanjenja bora.

„Moja dnevna rutina borbe protiv hiperpigmentacija podrazumevala je kombinaciju svih preparata iz Eucerin®Anti-Pigment linije uz poštovanje preporuke da ih tokom dana nanosim maksimalno četiri puta. Ujutru sam koristila dnevnu kremu i korektor. Uveče serum i noćnu kremu. Serum sadrži i hijaluronsku kiselinu, tako da sam istovremeno imala i anti-age negu,“ kaže Aida.

S obzirom da su hiperpigmentacije uporan problem, a da ih preparati iz Eucerin®Anti-Pigment linije ne samo umanjuju već i sprečavaju njihov ponovni nastanak, poznata voditeljka nastavila je da ih koristi i nakon što su fleke nestale. Zbog dobrog iskustva sa Eucerin® Anti-Pigment linijom, u negu je uključila i druge preparate iz Eucerin® programa, među kojima je Eucerin ®Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, specijalno formulisan da pored efikasne i pouzdane zaštite od negativnih efekata sunčevog zračenja, spreči pojavu novih hiperpigmentacija i ublaži već postojeće nastale usled izloženosti suncu.(*) Prema internim podacima kompanije Beiersdorf o prodaji preparata za ujednačavanje tena 2019. godine