Kako najlakše prepoznati lažni parfem?

Originalan parfrm ne kupuje se na Instagramu u bočici od 100 ml za SAMO 2500 RSD.


Iako je osnovni savet za razlikovanje originalnog od kopije parfema – kupujte od ovlašćenih dobavljača, postoji još nekoliko taktika koje vam mogu pomoći u izboru autentičnog parfema. Provera izgleda i kvaliteta bočice, debljine stakla, kutije, čak i celofana u koji je parfem uvijen govore o autentičnosti parfema. Osim toga, možete proveriti i batch kod parfema i time utvrditi datum proizvodnje i rok trajanja.

A ukoliko nemate “oko za detalje” ili jednstavno ne želite previše da razmišljate o izgledu pakovanja, postoji trik koji možete primeniti odmahi odnosi se na sam miris parfema.

Kopije uvek imaju slatkastu notu (bez obzira na parfem koji kopiraju) koja za svoje postojanje može “zahvaliti” ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano čulo mirisa i manje novca na raspolaganju za kupovinu parfema. Još jedna smernica je postojanje različitih nivoa mirisa.

Originalni parfemi traju duže, a neretko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja menjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dve note.

Kako biste proverili svoj parfem, uverite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata.

Kopija bi trebalo da zadrži isti miris, dok će original promeniti notu, koja će evoluirati od gornje, bazne ka donjoj noti. Imajte na umu da su izuzetak od ovih pravila parfemi na prirodnoj bazi (npr. Sultana of Soap by Lush) ili pojedini parfemi iz private blend linija kreatora.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.