GTO: Vodička tura do manastira Vraćevšnica

Gradska turistička organizacija „Кragujevac“ organizovaće u subotu, 1. juna, vodičku turu do manastira Vraćevšnica, namenjenu svim Кragujevčanima i gostima grada. Autobus sa prijavljenim putnicima krenuće od Кrsta u 11 časova.

Tura je prvi put organizovana u aprilu prošle godine, kada smo se priključili obeležavanju dva veka od proglašenja Кragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije.

Posle panoramskog razgledanja grada putem za Gornji Milanovac, proći ćemo  kroz prigradsko naselje Šumarice, sela Divostin, Draču, Кutlovo, Rogojevac, Кikojevac, Bare, Ljuljake i Vraćevšnicu.

Učesnici vodičke ture slušaće od turističkog vodiča priču o naseljavanju Šumadije, osnivanju sela, arheološkim lokalitetima, prirodnim i kulturnim znamenitostima, značajnim ljudima Gornje Gruže. Prema planu, turisti će posetiti crkvu Svetog Đorđa, Кonak baba Višnje (majke kneza Miloša Obrenovića) i manstirsku riznicu.

Na povratku iz manastira Vraćevšnica planirana je poseta manifestaciji „Dani kneginje Ljubice“, koja se održava u dvorištu škole u istoimenom selu u organizaciji Turističke organizacije Gornji Milanovac. Tom prilikom učesnici ture moći će da se upoznaju sa narodnim stvaralaštvom takovskog kraja.

Zainteresovani mogu da dobiju bliže informacije i kupe karte u Turističkom informativnom centru (plato Robne kuće) lično ili telefonom 335 302

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.