Hidratacija – čarobna reč za negu tokom vrelih letnjih dana

Kada dođu vrela leta poput ovog, osveženje nam pružaju razni napici, voće ili sladoled. Ali, naše telo vrlo jasno poručuje da je ono što mu sada pre svega treba– voda! 

Isto je i sa našom kožom. Na visokim temperaturama naša koža intezivnije gubi vodu zbog prirodnog procesa termoregulacije, ali i zbog oštećenja površinskog sloja izazvanih učestalim pranjem i izlaganjem suncu. To uzrokuje dehidrataciju, posledično intezivira pojavu bora i daje koži umoran izgled. Zato joj je tokom leta, bilo kom tipu da pripada, neophodna intezivna i dubinska hidratacija. 

Dva najpoznatija i najpouzdanija “čuvara” hidriranosti kože su hijaluronska kiselina i glicerin. Ove dve supstance, koje prirodno sadrži naša koža, imaju sposobnost da vezuju velike količine vode i sprečavaju njen gubitak. Preparati koji sadrže ova dva sastojka zbog toga su idealni za negu kože tokom vrelih letnjih dana.

U osnovi formulacije Eucerin®Hyaluron-Filler preparata nalazi se Eucerin® kombinacija hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca. Zato preparati iz ove linije obezbeđuju koži ne samo površinsku, već i dubinsku hidrataciju. Hijaluronska kiselina dugog lanca obezbeđuje hidrataciju u spoljnim slojevima kože, dajući joj svežinu i popunjavajući fine, tanke bore, dok hijaluronska kiselina kratkog lanca, čija je molekulska masa 40 puta manja, prodire u dublje epidermalne slojeve i na taj način hidrira kožu i popunjava bore iznutra. 

Eucerin®Hyaluron-Filler linija obuhvata kreme za dnevnu negu sa SPF 15 i SPF 30 za različite tipove kože, kao i preparate za dodatnu anti-age negu, među kojima je i Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster, preparat savršen upravo za periode kada je vašoj koži potrebna dodatna hidratacija. 

Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster na potpuno jedinstven način u serumu ultra-lagane formulacije objedinjuje dejstvo 11 sastojaka, a njegovo moćno dejstvo počiva, pre svega, na udruženom efektu hijaluronske kiseline srednjeg i kratkog lanca i glicerina. 

Hijaluronska kiselina srednjeg  lanca, obezbeđuje hidriranost površinskog sloja kože, pa je ten svež i ima zdrav sjaj, a bore su ublažene.Hijaluronska kiselina kratkog lanca vezuje vodu i zadržava je u dubljim slojevima kože, te koža dobija novi volumen, izgleda zategnutije i čvršće. Istovremeno, glicerin, zahvaljujući  sposobnosti privlačenja i vezivanja vode, sprečava njen gubitak. 

Izuzetno lagan i osvežavajući, Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster prijatan je za upotrebu, brzo se upija.  Idealan je za kožu kojoj nedostaje hidratacija, bilo da je po tipu suva, normalna ili masna. Klinički i dermatološki dokazano pogodan je čak i za osetljivu kožu. Kap ovog seruma ujutru i uveče, pre dnevne ili noćne kreme, daće koži novu svežinu, blistavost i jedrinu i umanjiti sitne bore na površini, a vaša koža će biti trenutno i intezivno hidrirana  24-časa. 

INFO PLUS: Kupovinom preparata iz Eucerin® Hyaluron-Filler linije sada u apotekama ostvarujete popust od 25 odsto! Popust važi za dnevne kreme sa SPF 15, za suvu i za normalnu i mešovitu kožu, i sa SPF 30 za sve tipove klože, noćnu kremu, kremu za područje oko očiju i  Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.