Korak po korak do bolje organizacije obaveza i slobodnog vremena

Kada vam se poslednji put učinilo da je malo 24 sata u danu da završite sve obaveze, trenirate, vidite drage ljude i dobro odmorite? 🙂 Vreme ne možemo da zaustavimo, ali možemo bolje da ga organizujemo!

Sve što vam je potrebno su male promene koje daju rezultat i po koji pomoćnik iz Kragujevac Plaza centra.

Evo kako da uklopite trening uz sve dnevne aktivnosti

Ako vam kažemo da pored svih poslovnih i privatnih obaveza možete ostati fizički aktivne sat vremena dnevno i na taj način održati formu, zdravlje kardiovaskularnog i mišićnog sistema i dobro raspoloženje, da li biste nam verovale?

OK, hajde da ipak izračunamo nivo aktivnosti uz Samsung Galaxy Watch Active2 pametni sat. Redovan trening je deo životnog stila, a ne obaveza i baš svaki korak se računa. Na Samsung Galaxy Watch Active2 satu možete pratiti broj pređenih koraka u danu, ali i aktivnosti poput trčanja, vožnje bicikle, plivanja. Kada na kraju dana pogledate rezultate shvatićete i da niste baš toliko neaktivne i postepeno ćete postavljati nove ciljeve kada je o fizičkoj aktivnosti reč.

Mi uvek glasamo za male, svakodnevne promene, a ne radikalan pristup koji će vas možda “držati” mesec dana, ali posle kog sledi odustajanje od treninga i vraćanje starim navikama.

Samsung Galaxy Watch Active2 pored praćenja nivoa aktivnosti tokom dana, prati i otkucaje srca, podseća kada bi trebalo da ustanete i prošetate, kada da operete ruke, čak se i izgled ekrana prilagođava vašoj odevnoj kombinaciji. Više informacija o karakteristikama sata pogledajte OVDE, a model potražite u Gigatron maloprodajnom objektu u Kragujevac Plaza centru.

Pametna zapisuje

Ako nije na papiru – kao da se nije desilo 🙂 Uz urbani tempo života i sve obaveze na dnevnom nivou, dešava se svakoj od nas da zaboravi neki rok, dogovor ili termin zakazanog sastanka. I to je potpuno u redu sve dok ne postane navika i opravdanje za propuštene rokove – pa, jednostavno sam takva.

Brojna istraživanja upućuju na višestruke koristi od zapisivanja obaveza u rokovnik. Mi se ovde nećemo baviti statistikom ni analizom tih rezultata, ali ćemo naglasiti najveće koristi u praksi. Prvo i najvažnije – papir magično upija deo stresa koji imate zbog predstojećih obaveza, kratkih rokova, finansijskih troškova… Kada zapišete sve dnevne ili nedeljne obaveze, imate bolji pregled aktivnosti i mogućnost da ih prvo vizuelno, a zatim i praktično reorganizujete.

Drugo, rokovnik ne treba da služi samo da vas opominje. Obavezno zapisujte i važne datume u mesečni pregled. Zamislite samo koliko ćete se obradovati kad usred radne nedelje vidite da ima još samo 7 dana do putovanja, 15 dana do rođendana najbolje drugarice ili par dana do plate 🙂

Rokovnik može biti odličan način da ohrabrite sebe pred važan sastanak. Sigurno imate IT parfem koji kada nosite imate više samopouzdanja, energije i motivacije za sve poslovne aktivnosti. Naprskajte malo parfema na post it, zalepite na stranicu rokovnika za taj dan i to je to – miris koji volite kad vam je potreban.

Nama se posebno dopada ovaj rokovnik A5 formata, jednostavnog dizajna korica i praktične unutrašnjosti. Dostupan je u knjižari Vulkan u Kragujevac Plaza centru.

Vreme provedeno sa dragim ljudima je važno

Čini nam se da ponekad najlepše i najvrednije stvari shvatamo olako.

Koliko god da ste umorne, ma šta vas od obaveza očekuje sutradan, ne zaboravite da je vreme provedeno sa dragim ljudima, relax terapija kakva vam je uvek potrebna. Još ako su tu omiljena kafa i Panador španske palačinke u prijatnom ambijentu Picador restorana u Kragujevac Plaza centru – uživanje je potpuno!

Sigurni smo da ćete se posle ovog slatkog rituala osećati dobro baš kao posle osmočasovnog sna!

Nedeljna kupovina namirnica vam može uštedeti i vreme i novac

Ukoliko u nabavku namirnica odlazite posle posla, sigurno ste umorne i gladne i velika je verovatnoća da ćete kupiti nešto što vam uopšte nije potrebno i nema nutritivnu vrednost. Osim toga, često ćete zaboraviti da kupite nešto što vam baš za to veče treba poput kapsula za pranje veša ili (samo da se nikad ne desi!) kafe za ujutru.

Isplanirajte sa porodicom odlazak u nedeljnu nabavku namirnica u IDEA Super maloprodajni objekat u Kragujevac Plaza centru, sa spiskom potrebnih stvari naravno 🙂 Pored dugotrajnih namirnica koje više dana možete čuvati u frižideru i K Plus zaleđenog povrća za brzu pripremu jela i salata, proverite i sjajne predloge za ukusan doručak u IDEA pekari.

Posebne akcije i pogodnosti pri kupovini u IDEA Super u Kragujevac Plaza centru prijaće kućnom budžetu.

Kragujevac Plaza šoping centru još uvek traje avantura letnjih popusta! Uživajte u bezbednoj kupovini u Plazi i sjajnim popustima koje možete pogledati na LINKU.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.