Koncert flautistkinje Anđele Bratić

Muzički centar Kragujevac, u četvrtak, 5. avgusta, organizuje koncert flautistkinje Anđele Bratić, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Anđela Bratić nastupiće u pratnji Dragana Jovanovića (klavir).

Anđela Bratić (1980) redovni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, dobitnica je nagrade muzičkog časopisa Muzika klasika za najboljeg ženskog izvođača u 2014. godini.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i magistrirala na Univerzitetu Johannes Gutenberg u Majncu, Nemačka u klasi prof. Dejana Gavrića i dobila zvanje koncertnog soliste. Kao solista nastupala je sa orkestrima iz Vijetnama, Banja Luke, Sofije ,Praga, Niša,Simfonijskim orkestrom RTS-a, Crnogorskim simfonijskim orkestrom pod vođstvom uglednih dirigenata.

Učestvovala je na značajnim festivalima u zemlji i regionu. Održala je samostalne koncerte širom Evrope, u Aziji i Americi, a sa velikim uspehom, 2013. godine, predstavila se publici u Vašingtonu, resitalom u Kenedi centru. Drži master klas radionice u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Grčkoj, Rumuniji i Južnoj Koreji. Član je kvarteta „Kamerna banda“. Objavila je dva CD-a.

Na programu će biti dela Mocarta, Šuberta, Masnea, Čajkovskog.