TOP 10 TV serija sa Netflix-a koje treba da pogledate (ponovo) ove jeseni (I deo)

U potrazi ste za novim TV naslovima u kojima ćete uživati tokom hladnih jesenjih večeri? Say no more – donosimo listu preporuka sa Netflix platforme koja krije nova ostvarenja koja će vam držati pažnju od prvog do poslednjeg minuta epizode, a podsećamo vas i na stare dobre TV serije koje možete da pogledate ponovo ove jeseni.

Pieces of Her

Ako vam se gleda: napeta drama uz elemente misterije, a ne smeta vam ako se bar malo razočarate poslednjom epizodom i raspetljavanjem priče

O seriji ukratko: U fokusu priče su majka i ćerka, Laura (Toni Kolet) i Endi (Bela Hitkot), kojima napad u kafeu u malom gradu postaje okidač za odmotavanje klupka prošlosti. Nakon napada, Andy počinje da otkriva detalje o mračnoj i tajanstvenoj prošlosti svoje majke, s potencijalno smrtonosnim posledicama koje se naziru. I sve to u praksi na malom ekranu izgleda mnogo bolje nego napisano, prvenstveno zahvaljujući ne baš maestralnoj, ali veoma dobroj portretizaciji likova.

Peaky Blinders

Ako vam se gleda: istorijska drama sa pretežno krimi momentima, a uz to niste u potrazi za “limunada” naslovima za jesen i volite da uživate i u dobrim kostimima, scenografiji, svetlu, muzici – ne propustite da (ponovo) pogledate Peaky Blinders

O seriji ukratko: Saga o porodici Šelbi i ostalim članovima najmoćnije bande u Birmingemu između dva svetska rata koji zarađuju novac klađenjem, reketiranjem i pljačakama. Bandu vodi Tomi Šelbi (Kilijan Merfi) čije će vođstvo biti testirano kada iz Belfasta dođe inspektor Kembel (Sem Nil) sa zadatkom da očisti grad od bandi. Ali to je samo početak priče o porodici Šelbi, izazovima, ljubavi, preprekama i bezuslovnoj odanosti najbližima.

Better call Saul

Ako vam se gleda: bilo šta što će vas asocirati na Breaking Bad, a uz to volite advokatske TV serije, dobar humor i da pratite kako se lik menja kroz psihosocijalnu prizmu od prve do poseldnje epizode – ovo je serija za vas

O seriji ukratko: Radnja se odvija otprilike šest godina pre nego što je Sol Gudman (Bob Odenkirk) postao advokat Voltera Vajta. U momentu kada se upoznajemo sa njim, radi kao advokat po imenu Džimi Mekgil i bavi se sitnim prevarama kako bi preživeo. Кako radnja serije odmiče, videćemo kako Džimi postaje Sol Gudman, advokat kriminalaca.

Manifest

Ako vam se gleda: nešto drugačije! A usput ste i voleli Lost – Manifest će vas “prikovati” za TV ekrane

O seriji ukratko: Nakon velike turbulencije let 828 sleće na pistu sa putnicima i posadom, ali nisu svesni šta ih čeka. Aerodrom je prepun ljudi, svi su zbunjeni, trče im u zagrljaj, ali ono što će putnici saznati jeste da je turbulencija, koja je trajala za njih svega nekoliko minuta, u životu njihovih najmilijih to je bilo pet godina. Pet godina je prošlo u “realnom “svetu, a da niko nema objašnjenje za to. Ono što je još interesantnije jeste činjenica da ni sami putnici nisu više isti i imaju neke neobične sposobnosti. Za njih je vreme stalo, nsu ostarili ni dan, ali sve drugo se i te kako promenilo.

The Good Doctor

Ako vam se gleda: medicinska drama, ali ipak želite nešto drugačije i na mahove emotivnije u prizmi posmatranja i praćenja glavnog lika, simpatičnog doktora sa autizmom

O seriji ukratko: Ovo jr na prvom mestu priča o početku karijere doktora sa autizmom, koji traži svoje „mesto pod Suncem“. To je, ujedno, i priča o njegovom otvaranju i prevazilaženju komunikacijskih barijera. Šon Marfi je rezervisan, neprilagođen i brutalno iskren, i zbog toga retko shvaćen. Zbog svoje genijalnosti, Šon postepeno stiče poštovanje svojih kolega. Zbog svoje ranjivosti i neiskvarenosti, on osvaja naklonost svog okruženja.

II deo sa preporukama pročitajte NA LINKU.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.