TOP 10 TV serija sa Netflix-a koje treba da pogledate (ponovo) ove jeseni (II deo)

U prethodnom tekstu čeka vas prvi deo jesenjeg #mustwatch spiska TV serija sa Netflixa, a danas fokus stavljamo na nešto drugačije TV naslove. Od kultnih ženskih klasika za opuštanje, preko #womanpower ostvarenja do trilera – sve je tu, a na vama je da skuvate omiljeni čaj, utoplite se i uživate.

Gilmore Girls

Ništa toplije i iskrenije od ljubavi i povezanosti majke i kćerke, a čitava priča Gilmorovih zasniva se upravo na toj snažnoj vezi uz svakodnevne uspone i padove i litre kafe. Radnja je smeštena u izmišljeni gradić Stars Holou u Konektikatu.Priča prati život tridesetdvogodišnje majke Lorelaj (Lorelai), koju tumači sjajna Loren Grejam (Lauren Graham), i ćerke Rori (Rory), šesnaestogodišnje tinejdžerke, koju je sjajno odigrala Aleksis Bledel (Alexis Bledel). Ovo je jedna humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi.

The Chair

Sandra Oh blista u ovoj Netflixovoj satiri i drami tumačeći lik  Ji-Yoon Kim. Šta se desi kada Univerzitet prvi put postavi ženu za šeficu Odseka za Englesku književnost, koja je pritom i azijskog porekla, kao i samohrana majka usvojenog deteta? Na prvi pogled, moderna (tj. normalna) odluka jednog od najprestižnijih univerziteta u Americi je zapravo samo pokušaj da se zamažu oči javnosti da i dalje isti privilegovani muškarci bele puti donose odluke.

The Fall

Ovo je jedna od serija pre početka čijeg gledanja moramo da napomenemo – nije za one sa slabim stomakom i za osobe posebno osetljive na ekranizaciju nasilja. Hladna, oštra, sjajna britanska studija monstuoznih zločina! Osim očiglednih tehničkih razlika u odnosu na tipične detektivske TV serije, The Fall se najviše ističe fokusom na likove. U ostalim serijama slične tematike obično se u fokusu nalazi odnos dva detektiva, čak je postao trend da to bude odnos muškarca i žene. I ovde se donekle nastavlja taj trend, samo što u prvom planu nije odnos dva “dobra policajca”, već odnos detektivke (Stella Gibson, tumači je izvrsna Gillian Anderson) i serijskog silovatelja i ubice(Paul Spector, tumači ga Jamie Dornan).

Firefly Lane

Serija prati dve najbolje prijateljice iz detinjstva, Tully Hart i Kate Mulakey – čije prijateljstvo traje više od tri decenije i koje su jedna drugoj oduvek bile podrška, kako u najlepšim, tako i u najtežim trenucima. Ova serija pokazaće nam da prava ljubav ne mora biti samo romantična, već i prijateljska. Serija prati istoriju prijateljstva između Tully i Kate, pa ćemo tako moći delimično da pristustvujemo njihovim životima u sadašnjosti, kao i počecima njihovog prijateljstva u tinejdžerskim danima, u malom gradu. Glavne uloge igraju talentovane glumice Sarah Chalke i Katherine Heigl.

Maid

Margaret Qualley glumi mladu Aleks, devojku koja se našla u skoro pa bezizlaznoj situaciji. U želji da trogodišnju ćerku, ali i sebe, zaštiti od potencijalne eskalacije porodičnog nasilja, jedne noći je kupi iz krevetića i odlazi – iako nije imala gde. Aleks ne želi da prijavi ovo kao zločin u porodici jer i nema nekih očiglednih i fizičkih dokaza, a emotivno zlostavljanje nije dovoljno jak slučaj na sudu, zatim upada u vrtlog pravnog pakla gde zbog finansijskog stanja kao i neimanja stalnog krova nad glavom, mora da se bori za starateljstvo. Zapošljava se kao čistačica, gde bukvalno otpada sa nogu da bi zaradila dovoljno novca za sve.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.