Projekat ESCAPE ROOM Prve kragujevačke gimnazije među 10 najboljih inovativnih rešenja za učenje na svetu

U okviru obeležavanja globalne Nedelje medijske i informacione pismenosti pod pokroviteljstvom UNESCO, koja traje od 24. do 31. oktobra, program Nova pismenost vas poziva da glasanjem za ovaj projekat podržite nastavnicu Katarinu Veljković i njene vredne đake na sajtu etf.europa.eu.

Foto: https://www.etf.europa.eu/

“Današnji učenik je sposoban da se prilagodi upotrebi savremene tehnologije u učionici mnogo brže nego što je to potrebno nastavniku ili roditelju. Za njih je rad na Izazovu bilo zanimljivo putovanje tokom koga su učestvovali u transformaciji nastavnog plana i programa predmeta Informatika i računarstvo u nastavne aktivnosti koje nastavni proces čine zanimljivijim i učenicima prijemčivijim. Podsticanje nastavnika da za različite nastavne aktivnosti koriste raznovrsne tehnološke alate može da podstakne učenike ne samo na interesovanje za učenje, već i istinsko razumevanje pojmova i pojava u nauci i društvu”, naglasila je profesorka i mentorka tima Katarina Veljković.

Escape room, koji omogućava učenje informatike kroz edukativne igre na platformi Minecraft, prošle godine dobio je podršku kroz konkurs “Digitalna ekspedicija – Izazov”. Konkurs drugu godinu za redom zajedno realizuju Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i Inicijativa “Digitalna Srbija” u okviru programa “Nova pismenost” koji zajednički sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion. 

Projekat Escape Roomsada je svoje mesto u finalu izborio u konkurenciji 800 pristiglih prijava iz preko 50 zemalja sveta. Glasanje je otvoreno do 21. novembra.

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.