Humanitarni bal u “Ženevi LUX”

Kolo srpskih sestara Kragujevac organizuje Vaskršnji humanitarni bal u četvrtak, 9. maja u 19 sati u “Ženevi LUX”. Sav prihod od prodaje ulaznica, aukcije, lutrije i donacija biće iskorišćen za lečenje bolesne dece. Ove godine sredstva će biti uplaćena za lečenje studentkinje FILUM-a u Moskvi i za učenika Ekonomske škole.

Jedinstven umetnički doživljaj i svečanu balsku atmosferu i radost darivanja upotpuniće svojim nastupom Kragujevčani koji plene na srpskoj muzičkoj i glumačkoj sceni, Danica Krstić, Vojislav Spasić, Avia Arhangeli, Veliki narodni orkestar Pegija Milanovića, glumac Knjaževsko srpskog teatra Aleksandar Milojević Lija i članovi akademskog pozorišta „Abrašević“. Bal će otvoriti ansambl Studentskog kulturnog centra kraljevim kolom, a nastupiće, tradicionalno, i Raspevane pčelice.

gtokg.org.rs

Kragujevačko kolo obnovilo je 2013. godine tradiciju organizovanja humanitarnih balova u vreme najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa. Na taj način kragujevačke sestre čuvaju tradiciju organizovanja balova s obzirom da je prvi put u Srbiji bal organizovan upravo u Kragujevcu, 26. oktobra 1834. godine. Istovremeno, posvećene su svojoj misiji dobročinstva. Kroz volonterski rad organizovane su brojne aktivnosti.

Tokom najvećeg hrišćanskog praznika, osim humanitarnog bala, organizovano je vaskršnje darivanje socijalno ugroženih porodica osnovnim životnim namirnicama i lepo ukrašenim uskršnjim jajima.

Članice kola pozivaju sve Kragujevčane da uživajući u biserima srpske muzičke i glumačke scene iskažu svoju humanost i kupovinom ulaznice od 2.000 dinara (za koju je obezbeđena i večera) postanu donatori i pomognu lečenje bolesne dece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.