Tri ključne navike uspešnih žena

Uspeh je posledica vašeg znanja i iskustva i gradi se godinama, a onda dođe, čini se – preko noći. Uspešne žene nisu samo one koje nižu uspehe na poslovnom planu. Uspešne žene znaju kako da balansiraju sve segmente života i na kraju dana budu zadovoljne. Iako i ovde važi “100 ljudi – 100 uspeha”, postoji nekoliko navika koje su primente u ponašanju uspešnih i zadovoljnih žena. Reč je o svakodnevnim navikama i sitnicama koje i vi jednostavno možete uvrstiti u dnevnu rutinu i konceptualno promeniti vaš put ka realizaciji ciljeva.

#1 Sebične su u pogledu rasporeda i organizacije vremena

Planiranje i dobra organizacija osnovni su preduslov za uspešno ostvarenje ciljeva na svim životnim poljima. Ma koliko dnevni raspored bio gust, sastanak pratio sastanak, školicu muzike deteta ili porodičnu večeru – uspešne žene odvoje vreme samo za sebe. Da li ćete “just me time” provreti uz jutarnju kafu, knjigu, trening, ili ulepšavanje stvar je ličnog izbora. Dovoljno je da  ostanete same, odmorite, radite ono što volite i “napunite baterije”.

#2 Definišu neutralnu teritoriju – krevet za spavanje

Svaka žena zna da je dovoljno sna jedna od ključnih stavki ka očuvanju i unapređenju zdravlja i lepote. Isto tako, moderna žena je svesna da će joj svakodnevne brige na privatnom i profesionalnom planu remetiti zdrav ritam sna. Nedostatak sna održava se na celokupan izgled i zdravlje. Uspešne žene iz tog razloga krevet u kojem spavaju definišu kao neutralnu teritoriju.

Čim legnete u krevet dozvoljeno je razmišljanje isključivo o lepim stvarima, kao i sanjarenje. Problem se ionako ne može rešiti preko noći, a sutra je novi dan!

#3 Zahvalne su i to pokazuju

Uspešne žene su zahvalne zbog uspeha. Sreće. Porodice. Zdravlja. Prijatelja. Zahvaljuju i konobaru na usluzi, prodavačici na trafici kada kupuju omiljeni magazin, taksisti koji ih vozi na posao. Od krupnih stvari do sitnica koje život znače. Uspešne žene su zahvalne, poštuju druge ljude i ljubazne su – to je jedan začaran krug koji magnetnom silom privlači svaki sledeći uspeh. Zbog čega i kome ste vi zahvalne?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.