Instant ulepšavanje kose: trikovi & saveti

Zdrava, negovana i stilizovana kosa je (i više od) pola dobrog izgleda i samopouzdanja. Iako vam se čini da često imate bad hair day postoje trikovi za instant ulepšavanje kose koje svaka od nas može primeniti već pri sledećem pranju.

Ključ zdrave i lepe kose je u umerenosti. Iako je tržište preplavljeno brojnim proizvodima za negu, ishranu, stilizovanje i zaštitu kose – potrebno vam je svega par proizvoda da vaša kosa uvek blista.

Šampon i balzam izabeite prema tipu i trenutnim potrebama kose, a masku posmatrajte kao dodatni tretman i birajte one koje sadrže prirodna biljna ulja. Pored osnovnog seta za negu potrebne su vam još kapi tečnih kristala i šampon za suvo pranje kose. Tečni kristali pružiće dodatni sjaj kosi i zaštititi vlasi od pucanja i negativnih efekata iz okruženja. Nanesite par kapi kristala dužinom cele kose neposredno pre izlaska iz kuće – time ćete umanjiti negativno dejstvo vremenskih prilika na izgled frizure.

Šampon za suvo pranje kose daje jedan dodatni dan svežine i osećaja čiste kose i temena. Pored prekrivanja tragova prljanja kose, ovaj tip proizvoda možete koristiti i za postizanje volumena. Raspršite šampon celom dužinom kose, a posebno utrljajte u teme i predeo oko čela.

Već pri sledećem sušenju ili feniranju kose koristite i hladan talas na fenu. Kada ste osušile kosu, očešljajte je, a zatim na fenu pritisnite dugme za dotok hladnog vazduha i time završite feniranje. Hladan talas kao završnica pri feniranju učvrstiće frizuru i pružiti kosi dodatan sjaj.

Kad god ste u mogućnosti sušite kosu prirodnim putem, a kada vam je potreban instant efekat – držite peškir na mokroj kosi minimum pola sata, a zatim je osušite feonm i stilizujte po želji. Na ovaj način sprečićete dodatno isušivanje vrhova kose.

Ukoliko vam je potrebno da budete sigurne da će vaša kosa ostati ravna i zaglađena – operite je veče pre važnog događaja, a stilizujte fenom ili peglom za kosu sutradan ujutru. Preko noći svaka vlas će “doći” na svoje mesto, a kosa će odmoriti od uticaja toplog fena i biti spremna za naredne korake u stilizovanju i nezi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.