U poslednje vreme Cake pops su postale rado viđeni gosti srpskih porodičnih i okuljanja sa prijateljima, a kako dolazi sezona slava i prednovogodišnjih proslava sigurno želite da obogatite svoju trpezu. Danas Kragujevčanka sa vama deli recept sa ovu ukusnu i simpatičnu poslasticu.
Sastojci
Za testo:
– 200 grama brašna
– ½ kašičice praška za pecivo
– ½ kašičice sode bikarbone
– ½ kašičice soli
– 115 grama maslaca, na sobnoj temperaturi
– 200 grama šećera
– 1 jaje
– 2 kašičice estrakta vanile
– 1 šoljica mleka
Mikserom umutiti maslac i šećer, zatim jaje i ekstrakt vanile. Potom dodati suve sastojke i mleko i mutiti dok smesa ne postane homogena. Sipati u pleh i peći 30 – 35 minuta na 180°. Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi.
Domaći krem (Američki „Frosting“):
– 100 grama maslaca, na sobnoj temperaturi
– 210 grama šećera u prahu
– 2-3 kašičice mleka
– 1 kašičica ekstrakta vanile
Mikserom mutiti sve sastojke oko tri minuta.
Postupak:
Ispečeno testo iseći na kocke veličine jedne porcije – imaćete 8 komada po plehu. Svaku kocku viljuškom ugnječiti, dodati „frosting“ i gnječiti dok ne postane jednaka masa. Oblikovati u kuglice i ostaviti u frižideru oko 30 minuta. Dekorisati po želji – prelijte čokoladom, čokoladnim mrvicama. Prijatno!
M.S.