Izložba grafika Dragane Fransen Bojić

Sutra u 20 časova, u Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana“, biće otvorena izložba grafika Dragane Bojić koja je rođena u Kragujevcu, a dugo godina već živi u Belgiji. Izložba će trajati do 24. septembra.

Dragana je studirala na Građevinskom fakultetu u Beogradu, a od 1980. živi u Belgiji. Diplomirala je slikarstvo 1987, a grafiku 2008 godine. na Akademiji lepih umetnosti u belgijskom Vervieu.

Član je umetničkih grupa: “Silence, les Dunes”, Groupe “U” i “La Nouvellée Poupée D’Encre”, kao i AIAP UNESKO/CNAP Belgije.

Dobila više nacionalnih i internacionalnih nagrada. Učestvovala na mnogobrojnim internacionalnim bijenalima i trijenalima grafike. Učesnik u radu više međunarodnih umetničkih susreta savremene umetnosti i kolonija. Realizovala studijska putovanja u Srbiji, Kanadi, Francuskoj, Danskoj i Belgiji.

Njeni radovi su prikazani na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Belgiji i inostranstvu (Srbija, Luksemburg, Nemacka, Francuska, Kanada, Danska, USA, Portugal, Spanija,Svedska, Grcka, Italija, Senegal, Argentina, Kosta Rika, island, Poljska, Rusija…..)

Radovi se nalaze u mnogim privatnim i institucionalnim kolekcijama u Belgiji i inostranstvu.

Dragana je član Borda provincijskog domena Wegimont Culture i umetnički savetnik i konzervator galerija Wegimont  i Churchill  u Liežu, od 2017. godine.

Jedan od organizatora međunarodnog Trijenala savremene umetnosti u mestu Teuks, Belgija.