Izložba i koncert povodom 20. rođendana FILUM-a

Povodom 20 godina postojanja Filološko-umetničkog fakulteta, u utorak i u sredu, 5. i 6. aprila u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, biće održana dva događaja posvećena ovom jubileju.

Izložba pod nazivom „Slikarstvo – 20 godina FILUM-a“, biće otvorena večeras od 19 sati i obuhvata postavku slika i crteža Odseka za primenjenu i likovnu umetnost – studijskog programa Slikarstvo. Kroz dela 16 autora, bivših studenata FILUM-a, sveobuhvatno je ilustrovan umetnički rad ovog studijskog programa kroz prethodne dve decenije. Izložba će trajati do 5. maja.

Na svečanom otvaranju nastupiće i studenti Odseka za muzičku umetnost, gudački ansambl u sastavu: Elena Milošević, Maja Кantar, violine; Jelena Petrović, violončelo, prva godina, iz klase mr Jelene Rokvić, vanr. prof.

Na programu će se naći:
G. F. Hendl: Trio sonata za dve violine i baso kontinuo br. 8, u ge-molu, HWV 393
I Andante
II Allegro
III Largo
IV Allegro

Sutra od 19 sati, u Univerzitetskoj galeriji, biće održan koncert profesora Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta, na čijem će programu biti reprezentativna dela uvaženih kompozitora FILUM-a.

Koncertnu sezonu povodom obeležavanja 20 godina nastavno-obrazovnog, naučno-istraživačkog i kulturno-umetničkog stvaralaštva, Filološko-umetnički fakultet otvorio je 9. marta, a sutra je na programu treći u nizu planiranih koncerata u okviru ove sezone.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.