Kako da naučite dete da usvoji dobre navike u zaštiti životne sredine

Dok se trudimo da sačuvamo prirodu za buduće generacije, ne zaboravimo ni na značaj edukacije dece o načinima za očuvanje biodiverziteta. Kao i za većinu stvari u roditeljstvu i ovde važi pravilo – deca se ugledaju na vas, te su vaše ponašanje, razgovor i rad sa decom od ključnog značaja u formiranju dobrih navika.

Delimo sa vama ideje kako da na kreativan način objasnite deci zašto je korisno napraviti ekološki opravdaniji izbor – kad god ste u prilici.

U toku je Dečija nedelja u Kragujevac Plaza centru, a do 6. juna potražite eco friendly proizvode za decu po specijalnim cenama. Pored toga, 5. i 6. juna na platou ispred Plaze, AIESEC organizuje radionice za decu, a u fokusu je edukacija o očivanju životne sredine.

Da bi volela prirodu, deca prvo treba da je upoznaju – na zabavan način

Velika je razlika kada deci kažete da nešto treba da urade (na primer selektivno odlaganje otpada) i kada im pomognete da razumeju zašto nešto treba da urade (hajde da bacimo flašu od soka u ovu zelenu kantu kako bi ribe u Tihom okeanu i dalje imale gde da plivaju).

Značajan pristup u stvaranju dobrih navika od malih nogu je pružanje prilike deci da upoznaju prirodu van granica naše zemlje – virtuelno. Azbooks dečiji tablet atlas je interaktivna igračka koja pored pozitivnog uticaja na razvoj vizuelne percepcije, memorije i kognitivnih sposobnosti dece, može biti odličan pomoćnik pri upoznavanju svetske prirode i životinjskih vrsta. Uz zabavna pitanja deca će puno naućiti o kontinentima, morima, planinama i okeanima i to bez rizika od oštećenja vida s obzirom da je tablet u formi interaktivne slikovnice koja funkcioniše na principu touch screen-a.

Potražite u Dexy Co Kids u Kragujevac Plaza centru.

Garderoba koja pravi razliku

Znamo da je teško odoleti kupovini preslatkih modela garderobe za decu, ali prvom sledećom prilikom obratite pažnju od čega je izrađena garderoba. Odabir nove majice za leto je dobra prilika da deci objasnite da i male, svakodnevne odluke mogu napraviti veliku razliku.

C&A bio pamuk (organski pamuk)je materijal budućnosti. Osim toga što je prijatan i za najosetljiviju kožu, njegova proizvodnja, distribucija i prerada odgovorne su prema životnoj sredini i porodicama koje žive od proizvodnje bio pamuka. Proizvodnja bio pamuka podrazumeva značajno manju upotrebu vode i pesticida što ima pozitivan uticaj na zdravlje ljudi i prirode.

Garderobu od bio pamuka potražite u C&A objektu u Kragujevac Plaza.

Priroda pruža najbolje – vratimo joj istom merom

Da li vaša deca uživaju u pranju kose ili je ova aktivnost okidač stresa i za vas i za njih?

Kada su deca upoznala prirodu i stekla osnovna znanja o značaju očuvanja životne okoline, recite im da im je priroda zahvalila i poslala najnežniji šampon za pranje kose – bez suza, iritacija i alergijskih reakcija na koži.

Alverde Little Green šampon i balzam obogaćen ekstraktom organske jabuke i ši buterom, formulisan je bez mineralnih ulja, veštačkih mirisa i boja. Odabirom 2 u 1 proizvoda za higijenu i negu dečije kose smanjujete korišćenje plastične ambalaže, ali i dupli posao pri pranju kose, što je posebno važno za roditelje čija deca zaista ne uživaju u kupanju.

U dm drogeriji u Kragujevac Plaza centru očekuje vas veliki izbor organske kozmetike, kao i eco friendly asortimana za bebe i decu – od pelena, preko kozmetike do posuda za serviranje hrane od održivih materijala

Zabava je i ispred Plaze

Tokom vikenda 5. i 6. juna na platou ispred Kragujevac Plaza centra, AIESEC tim pobrinuće se da mališani uživaju u nezaboravnoj zabavi sa edukativnim karakterom. Kroz brojne radionice deca stiču znanja o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine. Sjajna prilika da tokom Dečije nedelje uživate u kupovini, zabavi i učenju – i mališani i vi!

Plaza je krajem prošle godine pokrenula kampanju “Priroda zahvaljuje” koja ima za cilj jačanje svesti sugrađana o značaju očuvanja životne sredine kroz reciklažu, pri čemu je poseban akcenat na selektivnom odlaganju otpada. U centru su postavljene posebne kante za odlaganje plastične, aluminijumske, papirne i staklene ambalaže. O jednostavnim načinima na koje svako od nas može dadoprinese zaštiti životne sredine pročitajte OVDE.

Pratite Kragujevac Plaza na Facebook i Instagram društvenim mrežama za više informacija.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.