Kako da rešite dva najčešća kožna problema tokom jeseni

Jesen je najzahtevnije godišnje doba u pogledu potreba kože i efikasnog odgovora na njih. Svi tipovi kože, uključujući i masnu, usled promena vremenskih prilika mogu dehidrirati, što dovodi do manifestacije brojnih kožnih problema i neprijatnosti: crvenilo, svrab, ispucale zone, akne, umoran ten, prevremena pojava bora i slično. “Na udaru” nižih temperatura su podjednako koža lica i tela.

AKNE SU POSLEDICA DEHIDRATACIJE I UV ZRAČENJA

Možda deluje neverovatno, ali u razgovoru sa sugrađankama saznajemo da čak 8 od 10 Kragujevčanki tokom jeseni na licu primeti akne. “Oktobarske akne” nisu mit, a javljaju se kao odgovor kože na stres kojem je tokom leta bila izložena. UV zračenje i morska so dovode do bržeg ljuštenja površinskog sloja kože, pa se po povratku sa letovanja može učiniti da je problem akni rešen. Ipak, ovo je samo privremeni efekat – do problema dolazi kada koža pokuša da povrati balans.

Zaboravite na agresivne tretmane i “grub” odnos prema koži. U ovom periodu neophodna joj je nežna, a istovremeno efikasna nega, a najbolje rešenje dolazi iz prirode. Caudalie je predstavio novu liniju namenjenu nezi mešovite i masne kože – Vinopure.

Vinopure serum, fluid i tonik sinergetskim dejstvom rebalansiraju kožnu floru, vraćaju joj prirodnu lepotu, sjaj i zaglađuju nepravilnosti. Iako se najbolji efekti postižu upotrebom celokupne Vinopure linije, dobra vest je da i svaki proizvod pojedinačno korišćen daje fantastične rezultate!  

Ukoliko je vaša koža “u minus” fazi i čini vam se da bilo šta da uradite ne doprinosi rešavanju problema sa bubuljicama i nepravilnostima – probajte Caudalie Vinopure fluid. Kada obratite pažnju na spisak sastojaka razumećete da ovaj proizvod u potpunosti poštuje prirodnu ravnotežu kože i da je, mehanizmima koji su joj “poznati”, vraća u balans. Kompleks polifenola iz grožđa, esencijalnih ulja, salicilne kiseline i ružine vode pročišćava i balansira kombinovanu i masnu kožu.

Fluid je pogodan za korišćenje u dnevnoj i večernjoj rutini nege. Kada ga koristite tokom dana odlično će reagovati i kao prajmer za šminku. Matira kožu, ali ne na “neprirodan” način. Koža i dalje zadržava blistavost i prirodnu jedrinu. I ujutru i uveče ga možete koristiti samostalno ili nakon Vinopure seruma.

DEHIDRIRANA KOŽA TELA ZAHTEVA POSEBNU PAŽNJU

Iako je Caudalie još tokom leta predstavio Thé Des Vignes novitete neodoljivih tekstura i mirisa, punu “snagu” Thé Des Vignes ulja uočićete baš sada – u periodu kada je koži tela potrebna dodatna nega.

Caudalie Thé Des Vignes hranljivo ulje za telo i kosu upija se odmah nakon nanošenja i ostavlja kožu nahranjenom i hidriranom zahvaljujući mešavini moćnih biljnih ulja (grožđe, hibiskus, susam i argan), ši putera i patentiranih antioksidativnih polifenola, kombinovanih sa neodoljivom mirisnom notom. Kosi vraća sjaj, elastičnost i dubinski neguje vlasi. Istinsko relaksirajuće iskustvo za vaš um, telo i kosu.