#SKINRELIEF: Najbolji saveti za spas i negu kože nakon leta

Leto je već iza nas, što znači da je našoj koži potrebna dodatna hidratacija i posebna nega kako bi ponovno bila zdrava i meka. Na pitanja kako očuvati funkcionalnu zaštitnu barijeru kože i vratiti joj sjaj odgovara dr med. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije, a dodatno otkriva korisne savete i trikove za hidrataciju osetljive kože pojašnjavajući razloge njene isušenosti:

„Koža tokom čitave godine zahteva negu, međutim, nakon leta, ipak joj je potrebna dodatna pažnja kako bismo očuvali njen kvalitet. Isušenost kože je rezultat promena u funkciji zaštitnog sloja kože, a manifestuje se kroz gubitak elastičnosti uz pojavu osećaja neprijatnosti. Kako bi se sprečilo slabljenje kože, važno joj je pružiti dnevnu dozu vode, odnosno hidrirati je“, pojašnjava dr Bolanča, otkrivajući i dva nužna koraka za pomoć, prevenciju simptoma i negu isušene kože:

„Šminku uklonite nežno kako epidermis ne bi trpeo agresiju i svakoga dana nanesite hidratantnu negu za održavanje adekvatnog nivoa hidratacije za obnavljanje funkcije zaštitnog, rožnatog sloja i zaštitu kože od UV zraka. Odaberite teksturu prilagođenu svome tipu kože, godišnjem dobu i okolini“.

Doktorka otkriva i sedam trikova za bolju hidrataciju kože: Svakodnevno čišćenje kože neagresivnim sredstvima (obavezno uklanjanje šminke pre spavanja), korišćenje boostera ili seruma sa hijaluronskom kiselinom, korišćenje ovlaživača kože, održavanje ćelijskog lipidnog sloja (ceramidi), održavanje zdravog mikrobioma kože, uzimanje dovoljne količine vode i ono što vrlo često zaboravimo – korišćenje zaštitnog faktora.

PREBIOTIČKA HIDRATANTNA NEGA KOJA SMANJUJE OSETLJIVOST KOŽE

Toleriane Sensitive krema trenutno smanjuje osetljivost kože. Odmah se upija i hidrira kožu narednih 48 sati. Reč je o našoj novoj ekspertizi u obnovi osetljive kože u kojoj se kroz razvoj ravnoteže mikrobioma kože postiže otpornija koža koju prati osećaj prijatnosti. Ključni sastojci kreme Toleriane Sensitive su niacimanid koji ima umirujuće delovanje, glicerin i Ceramid III koji pružaju hidrataciju i jačaju barijeru kože, kao i prirodna termalna voda La Roche-Posay koja ima umirujuće delovanje sa prebiotičkim svojstvima. 

TOLERIANE SENSITIVE je prebiotička hidratantna nega koja smanjuje osetljivost kože, a njeni sastojci su:

  • Niacimanid 2%: UMIRUJUĆE DELOVANJE
  • Glicerin 7% i Ceramid III: HIDRATACIJA I JAČANJE BARIJERE KOŽE
  • 73,9% La Roche-Posay prirodne termalne vode: UMIRUJUĆE DELOVANJE SA PREBIOTIČKIM SVOJSTVIMA

Formula koja je pogodna i za bebe pokazala je značajnu klinički dokazanu efikasnost na funkciju barijere kože:

  • Značajna efikasnost umirenja uz statistički značajno smanjenje osećaja peckanja na licu

  • Statistički značajno smanjenje suvoće, perutanja, zatezanja, bockanja i svraba

 

TOLERIANE linija proizvoda testirana je na koži sklonoj alergijama, pa je bez parfema i alkohola.

Pravilna rutina nege osetljive kože ne bi bila potpuna bez efikasanog ali i dovoljno nežnog gela za čišćenje. Zato, La Roche-Posay na tržište lansira novi Toleriane negujući gel za pranje kože koji deluje protiv neprijatnog zatezanja kože i suvoće.

OD OKTOBRA TOLERIANE SENSITIVE NEGA DOSTUPNA JE U TRI TEKSTURE ZA SVAKI TIP OSETLJIVE KOŽE

Toleriane Sensitive Fluide namenjen je za mešovitu osetljivu kožu dok je Toleriane Sensitive Riche namenjen za osetljivu suvu kožu. Sve tri teksture pronađite isključivo u apotekama.

Prva platforma za osetljivu kožu – #SKINRELIEF!

Online pretraživanja o simptomima osetljive kože se povećavaju iz dana u dan i prelaze rekordne brojke. Kako do sada nije postojao objedinjeni forum koji bi omogućio ljudima sa osetljivom kožom međusobnu razmenu informacija, iskustava i saveta, La Roche-Posay je 2017. uvideo tu potrebu i lansirao web stranicu sa pouzdanim i stručnim informacijama koje su sve dostupne na jednom mestu, #SKINRELIEF platformi!

Osetljiva koža se u današnje vreme ne može razmatrati kao jedno stanje. Kako bi pomogao potrošačima da utvrde svoj tip osetljive kože i da otkriju najprikladnija rešenja i proizvode za negu, La Roche-Posay je razvio jednostavan online alat za njenu dijagnozu. Napokon, svi tipovi osetljive kože, bilo netolerantna, sklona crvenilu ili koža sklona alergijama mogu dobiti stručan savet i preporuku!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.