Grad Kragujevac, u partnerstvu sa Biznis inovacionim centrom, a uz podršku Kancelarije za mlade, produžio je do 15. novembra rok za prijavu za učešće u obukama poslovnih simulacija za započinjanje biznisa ili unapređenja poslovanja dodelom bespovratnih sredstava mladima od 18 do 30 godina. Cilj projekta koji finansira Ministarstvo omladine i sporta je povećanje zapošljivosti mladih kroz unapređenje sistema podrške za razvoj ličnih veština i kompetencija ali i doprinos povećanju preduzetničkih inicijativa kod mladih.

Projekat koji se odvija u dva smera predviđa dodelu sredstava za pokretanje tri do pet novih kompanija sa po tri do pet zaposlenih, koje će radi održivosti na tržištu imati svu potrebnu finansijsku i logističku podršku grada i Biznis inovacionog centra.

Drugi deo projekta realizovaće se kroz tromesečnu stručnu praksu za 35 mladih osoba u kragujevačkim firmama, koje će polaznicima pružiti mogućnost i za stalno zaposlenje. U saradnji sa Gradskom agencijom za saobraćaj, grad Kragujevac je za mlade koji se prijave za tromesečnu stručnu praksu obezbedio i prevoz.

Za mlade koji se prijave za pokretanje sopstvenog posla Biznis inovacioni centar organizovaće obuke za pripremu poslovnih planova. Obuke će se odvijati u tri ciklusa za po 20 kandidata, koji će nakon završene edukacije dobiti sertifikat BIC-a za uspešno završenu obuku iz poslovnih simulacija. Na kraju ciklusa kandidati će pred komisijom predstaviti svoje biznis ideje i na osnovu bodovanja odlučiće se o visini sredstava koje će dobiti.

Visina dodeljenih sredstava kretaće se u rasponu od 200.000 do 500.000 dinara po korisniku od ukupno 1.500.000 raspoloživih sredstava po projektu.

Uslov za prijavu na konkurs, koji je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca i internet stranici Biznis inovacionog centra, je da su kandidati starosti od 18 do 30 godina.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.