Koncert Dejana Ilijića u SKC-u

Dejan Ilijić nastupa u Kontakt galeriji SKC-a u sredu, 20. aprila od 21 čas. Dejan ovim koncertom najavljuje album “Dyad III” koji ce se pojaviti tokom 2022. godine.

Samostalno i kao lider sastava EYOT, Dejan Ilijić je nastupao u više od dvadeset pet zemalja širom sveta (USA, Rusija, Kina, Engleska, Japan, Francuska, Nemačka…).

Do sada je objavio pet solo albuma za klavir, koja su izdata za američko i srpsko tržište: „Eyot“ (2006, Ninety and Nine Records), „The Journey“ (2011, Magnatune), „Sun“ (2012, Magnatune), “DYAD” (2019, Metropolis), “DYAD II” (2020, Distrokid) kao i albume u saradnji sa američkim muzičarem Kentom Gustavsonom, „I am Here“ (2009, Ninety and Nine Records) i engleskim trubačem Pitom Džažom, “The Band of Waites” (2021, Vydia).

U Ilijićevoj muzici se ističu emotivnost i energija sa kojima prilazi svakom delu, i to je postao zaštitni znak i jedna od glavnih karakteristika, kako muzike sastava EYOT, tako i njegovog solo rada.

Od samostalnih nastupa izdvajaju se koncerti na festivalima “Constantinus” u Nišu, “Karusel” u Čačku, “Piano City” u Novom Sadu, “International Jazz Day” u Beogradu, turneja po salama Bugarskog nacionalnog radija (Sofija, Blagoevgrad, Plovdiv), kao i koncerti u Vašingtonu i Njujorku sa Kentom Gustavsonom.

Komponovao je muziku za dokumentarne filmove i televizijske emisije, emitovane na mnogim regionalnim i nacionalnim televizijskim stanicama u Srbiji i na međunarodnim festivalima u inostranstvu.

Ulaz na koncert je slobodan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.