Kakvi su uslovi rada kulturnih radnica i preduzetnica u kulturnom sektoru, kao i zapsolenih u kulturi Kragujevčani će moći, između ostalog, da sazanju na današnjem predstavljanju istraživanja koje su zajednički sproveli Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) i još nekoliko lokalnih organizacija širom Srbije.

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), zajedno sa Udruženjem “MilleniuM” iz Kragujevca, će u utorak, 19. aprila, u 17 sati, u Studenskom kulturnom centru Kragujevac, predstaviti ovo istražiavnje, ali i projekat „Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost“.

Cilj projekta je stvaranje preduslova za pravičniji pristup koji ženama kao kreatorkama kulturnih izraza pruža jednake mogućnosti u kulturnom polju u Srbiji, a o projektu će govoriti koordinatorke Ksenija Đurović i Tatjana Nikolć, Marija Ilić Paunović iz Udruženja građana MilleniuM, a razgovorom će moderirati Vladimir Paunović.

Projekat „Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost” podržan je od strane Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO-a, kao i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Sprovode ga šest organizacija članica Nezavisne kulturne scene Srbije (Kolektiv mladih žena Femix, Pobunjene čitateljke, MillenniuM, Studio 6, Kulturanova, Elektrika i Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope). Ovaj projekat je izabran kao jedan od šest najboljih i kao jedini iz Srbije, od ukupno 1.027 projekata iz celog sveta, prijavljenih na konkurs.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.