Da li ste Vi jedna od onih žena koja brižno vodi računa o svojoj koži, ali Vaša koža i dalje nema sjaj? Onda je za Vas rešenje, upravo hemijski piling.

* ŠTA JE TO HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling je medicinski tretman, on koristi kiselinu kako bi “razbio” površinski sloj kože, kako bi uklonio bore i promenu pigmenta. Hemijski piling je danas veoma popularan. Statistika govori da u Americi godišnje 1,4 miliona žena uradi hemijski piling, a i kod nas je sve popularniji.

Važno je znati da nisu svi hemijski pilinzi isti!

Za hemijske pilinge, mogu se kosristiti različiti proizvodi, a postoji i velika razlika u tome, koliko duboko se radi piling. Postoje površinski, srednje dubinski i dubinski piling.

Najčešće se radi površinski, jer je najblaži. Posle ovog pilinga, crvenilo na licu traje 20 do 30 minuta, koža može da bude pomalo suva i da se peruta, ali to je sasvim normalno. Ovaj tip pilinga je veoma dobar u borbi protiv bora, pora i tamnih fleka na licu.

Za srednje dubinski piling se koristi trihlorosirćetna kiselina u koncentraciji od 35 odsto ili manje. Ovaj tip pilinga se preporuče za lice koje ima blage ožiljke prouzrokovane aknama, lice koje ima tamne fleke oko očiju ili koži oštećenoj zbog sunca.

Dubinski piling je namenjen veoma problematičnoj koži. Takođe se koristi trihlorosirćetna kiselina, ali u koncentraciji od 50 do 70 odsto. Koža se nakon ovog tipa pilinga oporavlja od 7 do 10 dana.

*KOLIKO TRAJE TRETMAN?

Tretman traje 15 minuta.

*KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Već nakon prvog tretmana se vidi da je koža mnogo zdravija. Nakon serije tretmana, koža postaje mnogo zdravija i sjajnija.

*DA LI JE TRETMAN BOLAN?

Tretman NIJE bolan.

*KOME SE NE PREPORUČUJE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling se ne preporučuje osobama sa opekotinama, osobama koje su koristili u poslednjih 6 meseci retinoide, kao i osobama sa aktivnim herpes simplexom.

*PREPORUKA*

Hemijski piling je idealan za osveženje i poboljšanje kože.

Jedan tretman neće učiniti da ožiljci odmah nestanu, ali će gornji sloj kože biti potpuno nov. Osobama sa velikim ožiljcima i problematičnom kožom, biće potrebna serija tretmana, nakon čega će dobiti odličan rezultat.

Sličan efekat se postiže aplikacijom mlečne kiseline. Preporučuje se kao tretman za suvu kožu, jer je dubinski hidrira.

Piling salicilnom kiselinom se koristi kod kože sklone aknama jer ima odlično komedolitičko delovanje.

*KAKO ODABRATI PRAVI PILING?

Pacijentima se savetuje da tretmane počnu površinskim ili srednje dubokim pilinzima. Na taj način pacijenti stiču uvid kakvi se efekti mogu postići hemijskim pilinzima, edukuju se kako da pravilno neguju kožu. Tim lekara Vam uvek stoji na raspolaganju kako biste odabrali tretman koji je najoptimalniji za Vaš tip kože i problem koji imate.

HEMIJSKIM PILINGOM POSTIŽEMO ODLIČNE REZULTATE U:

1. Prevenciji starenja kože

2. Uklanjanju fleka, hiperpigmentacije kože

3. Uklanjanju staračih pega sa lica, šaka i dekoltea

4. Uklanjanju/ublažavanju ožiljaka od akni

5. Uklanjanju/ublažavanju vidljivosti strija

6. Podmlađivanju fotoostarele kože

7. Lečenju akni i uklanjanju fleka od akni

8. Eliminacija sitnih bora

Autor: Jelena Radešić