Oštećene usne i ruke – kako se izboriti sa problemom

Ruke i usne su delovi tela koji nas najčešće odaju. Nežna koža usana najtanja je koža na našem telu. Bez žlezda znojnica i lojnica, koža usana nezaštićena je od spoljašnjih uticaja i izložena intenzivnoj dehidrataciji. U hladnim mesecima upravo usne osećaju najveće posledice kako od hladnoće i vetra, tako i zbog grejanja u zatvorenim prostorijama. Ubrzani gubitak vlage dovodi usne do intenzivnog isušivanja, crvenila i peckanja, a u težim slučajevima i do njihovog pucanja. 

Uz usne, ruke su najčešći pokazatelj kako brinemo o sebi. Koža na rukama ima nekoliko lojnih žlezda, što rezultira niskim nivoom sebuma. Stoga se ruke brže isušuju. Lakše se oštećuju jer su u direktnom dodiru s spoljašnjim okruženjem i u stalnoj su upotrebi. Svakodnevno su izložene nečistoćama, grubim predmetima i hemikalijama.

Kako prepoznati savršene proizvode za negu usana i ruku?
Savršena krema za ruke prvenstveno hidrira kožu obiljem vlage, hrani je dragocenim lipidima i podstiče njeno obnavljanje. Ujedno, ona štiti kožu od agresivnih spoljnih uticaja i sprečava prevremeno starenje kože. 

Med je dragocen sastojak u nezi. Uz dodatak dragocenih biljnih ulja poput ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena te nezamenljivog shea putera, NUXE francuska prirodna kozmetika nudi rešenje za najoštećenije usne i ruke. 
Intenzivan S.O.S. tretman u obliku poslastice iz NUXE Rêve de Miel® linije za zimsku negu kože dokazano je najdelotvorniji vid zaštite, hranjenja i obnavljanja osetljive kože usana i ruku. 

Zašto odabrati baš Rêve de Miel® liniju?

? Vitamin E

Jedan od najvažnijih vitamina, vitamin E ili tokoferol, poznat i kao ‘vitamin mladosti’, izuzetno je moćan antioksidans koji deluje na intenzivnu zaštitu ćelija kože od prevremenog starenja.

? Med bagrema

Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao jedan od najboljih saveznika za obnovu suve i oštećene kože. Bogat šećerima, med bagrema pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere, te deluje intenzivno protiv dehidratacije.

? Dragocena biljna ulja

Ništa ne hrani kožu tako dobro kao bogata prirodna, biljna ulja. Zahvaljujući visokom udelu esencijalnih masnih kiselina, savršena su nega za suvu i oštećenu kožu.

  • Ulje suncokreta bogato je linoleinskom kiselinom koja poseduje snažno hidratantno, hranjivo i obnavljajuće delovanje pa ujedno podstiče prirodnu proizvodnju 3 glavne grupe lipida u koži. 
  • Ulje argana poreklom iz Maroka, sadrži čak 80% nezasićenih masnih kiselina koje obezbeđuju učinkovitost i deluju na obnavljanje lipida u koži.

? Nezamenljivi shea puter 

Već slavni shea buter (poznat i kao karite buter) izuzetno je bogat sastojcima poput nezasićenih masnih kiselina i vitamina, zbog čega u trenu umiruje i omekšava kožu, i uklanja osećaj zatezanja.

Medeni trikovi za zdrave usne i ruke

? Ne oblizuj usne i ne diraj ih rukama. Možeš im prirediti mali piling tretman. Pomešaj kašičicu šećera sa maslinovim uljem. Nanesi na usne i utrljaj nežno. Nakon par minuta ukloniti i nežno ih posuši peškirom.

? Med je idealan tretman nakon pilinga usana, ali i redovna večernja nega. Tanak sloj meda nanesi na usne, ili biraj specijalne preparate na bazi meda koji garantuju hidrataciju i obnovu usana. 

? Ukoliko su usne posebno oštećene, čak i ispucale do krvi, deblji sloj balzama za usne će ih obnoviti u vrlo kratkom roku. Čak već ujutru, usne će biti znatno oporavljene. 

? Nakon umivanja ili pranja zuba, izbegavaj da usne trljaš peškirom. Isljučivo nežno tapkanje usana pamučnim peškirom ih neće grubo tretirati.

? Mašina za sudove je tvoja najbolja drugarica! Ukoliko nekada nisi u mogućnosti da je koristiš, onda neka je zamene nežne gumene rukavice kojima ćeš zaštititi kožu od hemikalija. Poseban oprez tokom drugh tretmana čišćenja koji podrazumevaju intenzivne čistače. 

? Kremu za ruke nanesi odmah nakon tuširanja jer je koža još uvek pod uticajem tople pare i krema će se još bolje apsorbovati. A dodatno ćeš ih hidrirati. 

Reve de Miel Hidratantni stik za usne

Cena:  865,00 din

Reve de Miel Krema za ruke i nokte

Cena: 790,00 din 

Potražite u apotekama specijalnu akciju 1+1 Krema za ruke i nokte, kao i 1+1 Hidratantni stik za usne. Akcija traje do isteka zaliha.