Kragujevčanka je najbolji bibliotekar Srbije u 2020. godini!

Samostalni knjižnjičar u Zavičajnom odeljenju Narodne biblioteke “Vuk Кaradžić”, Gordana Vučković, osvojila prestižnu nagradu u oblasti bibliotekarstva i proglašena je za “Najboljeg bibliotekara” u 2020. godini od strane Bibliotekarskog društva Srbije.

U obrazloženju predloga za nagradu, koje potpisuje Mirko Demić, direktor Narodne biblioteke “Vuk Кaradžić” u Кragujevcu, navodi se da je Gordana Vučković sledeći “sve puteve knjige”, osim predanog i stručnog rada u Zavičajnom odeljenju učinila značajan iskorak u osmišljavanju i organizovanju manifestacije “Dani kragujevačke knjige”, koja zahvaljujući njenoj inventivnosti i predanom radu prerastaju u Dane kragujevačke kulture.

Osim očuvanja zavičajnog kulturnog nasleđa, predanog rada sa korisnicima, učestvovala je u brojnim projektima svoje biblioteke, član je i aktivni saradnik redakcije časopisa “Кoraci i “Кragujevačko čitalište”.

Poseduje bogatu bibliografiju stručnih radova, preko 60 bibliografskih jedinica, a autor je nekoliko monografskih publikacija.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.