Čak i po oblačnom danu UV zraci su veoma moćni i mogu da izazovu trajnija oštećenja kože.

Najbollje je da koristite one kreme na kojima piše faktor 30 ili više od toga. Takođe, važno je napomenuti da bi kremu sa zaštitnim faktorom trebalo da nanosite bar 20 minuta pre izlaska napolje.

Ukoliko vam i to ne zvuči dovoljno ubedljivo, istakli smo pet najbitnijih razloga koji će vas možda navesti da promenite mišljenje: SPF smanjuje rizik od nastanka raka kože.

Broj obolelih od raka kože neprestano se povećava, a istraživanja su pokazala da sredstva sa zaštitnim faktorom imaju moć da zaustave razvoj ove bolesti. Kreme za sunčanje sprečavaju neujednačenu boju kože.

Prolongirana izloženost UV zracima nanosi štetu ćelijama koje stvaraju pigment, što rezultira višak i neujednačenu pigmentaciju – u vidu tamnih pega, staračkih pega ili mrlja.Kreme za sunčanje usporavaju starenje kože.

Šteta koju nanose UV zraci čini između 80% i 90% vidljivih znakova starenja – uključujući bore i opuštenost kože.SPF sprečava nastanak opasnih opekotina.

Ako ste ikada imali opekotine od sunca, onda vam je jasno koliko neprijatne i bolne mogu da budu. Aktivni sastojci iz krema za sunčanje formiraju barijeru koja odbija, rasipa ili apsorbuje štetne UV zrake i na taj način štite kožu.SPF možete pronaći u različitim oblicima, ne samo kremama.

Ukoliko vam zamisao da svakodnevno nanosite kremastu strukturu na lice pada teško, ne brinite, proizvode za zaštitu od sunca danas možete da pronađete u vidu spreja, losiona, pa sve do stika i gela.

Ono što je zanimljivo napomenuti jeste to da i određena šminka u sebi sadrži SPF.

prpressserbia