Makedonski bend Funk Shui u SKC-u

Iz srca Makedonije, sutra u 21 sat, u SKC dolazi FUNK SHUI, kolektiv dovoljno znatiželjan da neprekidno radi na izoštravanju svojih veština u pronalaženju novih načina muzičkog izražavanja.

Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove numere proteže se jazz, rap, rock, indie pop pa su oni žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda.

Odskočna daska za njih je bio singl METEORI koji je proglašen za Singl godine 2020, od strane regionalne publike muzičkog portala “Balkanrock”. Izdanja koja imaju iza sebe su album prvenac “Aether” 2012., a zatim i “R.E.M.” 2015., kao i EP “Impuls” 2018. i može se reći da sastav prezentuje nešto što je teško definisati kao jedan žanr, već više kao osećaj i uzrok.

Trenutno spremaju treći po redu studijski album, koji najavljuju upravom singlom METEORI. U međuvremenu su se afirmisali na poznatim evropskim festivalima kao što su: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u. Numere koje su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni, osim singla Meteori, su: “Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ)” i “Veter (ВЕТЕР)”.

Cena ulaznice je 300 dinara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.