Ne samo da vaša koža treba da bude negovana, blistava i zdrava – ona treba da odražava vaš stav. U zavisnosti od količine pažnje koju poklanjate nezi kože i ulepšavanju, očekujte i rast samopouzdanja, blistav ten i besprekoran izgled lica. Kako biste umirile ili sprečile iritacije na suvoj koži, omogućile joj da diše i da aktivni sastojci preparata za negu prodiru u dublje slojeve epiderma, isprobajte fantastičnu masku za lice. Sve sastojke imate u kuhinji, maska je potpuno prirodna, zdravstveno bezbedna i – besplatna.

Maska za dubinsku hidrataciju suve kože lica

Suvoj koži lica neophodan je poseban režim nege kako bi se sprečilo prevremeno starenje kože i pojava bora. Ovom tipu kože najviše odgovaraju kremaste teksture sa snažnim prirodnim antioksidansima i hidrantnim sastojcima. Jedan od najboljih beauty saveznika sve kože lica je med, te se on nalazi u osnovi maske koju će suva koža obožavati.

Sastojci i način pripreme maske

Potrebno je da pomešate jedno žumance, kašičicu maslinovog ulja i kašičicu meda i nanesete na prethodno očišćeno lice.

Med je i Kleopatra koristila za negu kože. Med je odličan izvor nutrijenata potrebnih za pravilan dotok kiseonika i vode do ćelija epidermisa. Uz to, med dubinski hidrira kožu što je od izuzetne važnosti za sve tipove kože lica. Ovaj pčelinji proizvod ima snažna antiupalna dejstva, te je odličan za brže zarastanje rana, oporavak kože nakon estetskih intervencija i prevenciju infekcija širokog spektra.

Maslinovo ulje ima izuzetno pozitivan uticaj na kožu lica i čini je glatkom, besprekorno čistom i vidno osveženom. Ovo ulje je odličan izvor antioksidanata što ča čini super namirnicom za borbu protiv slobodnih radikala – glavnih uzročnika prevremenog starenja kože i slabljenja epidermalnih odbrambenih sposbnosti.

Žumance u ovom eliksiru lepote zamenjuje štetne parabene, ftalate i konzervanse koji su potencijalno vrlo opasni za zdravlje i izgled kože. Osim toga, žumance ulazi u sastav maske s obzirom da je nekoliko studija pokazalo da utiče na “brisanje godina” sa lica. Lipidi iz žumanceta naročito će prijati suvoj koži.

Saveti za korišćenje maske

Smesu držite na licu do 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Ukoliko vam smeta osećaj na koži pri apliciranju maske, preko nje možete staviti tanko parče salvete ili papirne maramice i time sprečiti eventualno curenje smese sa lca. Masku nanosite jednom nedeljno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.