Mostovi Balkana: Otvaranje izložbe skulptura i reljefa Vukašina Milovića

Izložba skulptura i reljefa Vukašina Milovića iz Beograda biće otvorena u četvrtak, 1. aprila, u 19 sati, u galeriji „Mostovi Balkana”.

Vukašin Milović je, svojim umetničkim izrazom, izgradio nove prostore slobode u sferi stvaranja i tumačenja dela. Služeći se snažnom imaginacijom i ogromnim kreativnim potencijalom, napravio je iskorak iz figuralnosti u apstraktni svet ideja.

– Razarajući formu i svodeći je na najosnovniji oblik – liniju, otvorio je polje za beskrajno putovanje u intuitivne dimenzije, nesputano poniranje u podsvesno i identifikaciju sa likovnom predstavom. Integrativne funkcije svoje ličnosti, intrapsihičku strukturu, emocije i pokretačke impulse, vešto transponuje u recipročni odnos skulpture sa  posmatračem, navodi u katalogu izložbe Milica Subotić.

Ono što najviše izdvaja dela ovog autora, iz matrice modernog skulptoralnog izraza, je onirički doživljaj posmatrača u interakciji sa likovnom predstavom i bezgranična, apsolutna, sloboda tumačenja sadržaja, oslobođena pseudo-intelektualizma, te svedena na formu kreativne igre asocijativnog i ličnog.

Otvaranje ove postavke je prvobitno bilo zakazano za sredinu marta, ali je zbog epidemiološke situacije odloženo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.