Ekskluzivna postavka 60 savremenih japanskih majstora umetničke grafike biće organozovana, tokom juna i jula, u galeriji „Mostovi  Balkana”. Ova jedinstvena likovna izložba biće otvorena u galeriji „Mostovi Balkana“ u četvrtak, 24. juna u 20 sati, a publika će moći da je pogleda do 19. jula.

Ljubitelji umetnosti imaće priliku da vide ekskluzivnu postavku dela likovne grafike koja dolazi iz dalekog Japana i upoznaju se sa savremenim tokovima japanske umetničke grafike kroz otiske realizovane različitim tehničkim i umetničkim pristupima.

– Radi se o grupi od 60 likovnih stvaralaca, članova Udruženja japanskih grafičara, umetničke formacije koja je osnovana još 1931. godine, i od tada veoma aktivne, nastupajući na izložbama svuda po svetu sa ciljem promocije japanske umetničke grafike na međunarodnom nivou, a status jedinog japanskog udruženja profesionalnih grafičara dobilo je 2013. godine, objasnila je autorka projekta dr um. Snežana Petrović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, dodavši da izložba ima za cilj promociju japanske kulture grafičkog lista.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.