Možeš da kupiš zvanje, ali ne i znanje – Nagradni konkurs za učenike

Lokalni antikorupcijski forum grada Kragujevca, uz podršku Grada Kragujevca, Projekta za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i organizacije Transparentnost Srbija, organizuje likovni i literarni konkurs na temu korupcije i nepotizma za učenike srednjih i starijih razreda kragujevačkih osnovnih škola.

Na konkursu koji traje od 22. marta do 10. aprila, učenici će imati priliku podele svoja razmišljanja na ove teme i da kažu zbog čega su korupcija i nepotizam u obrazovanju štetni po celo društvo, zašto je bitno poštovati pravila i igrati pošteno i koliko je škola važna u svemu tome.

Svi učenici koji žele da učestvuju na konkursu mogu da dostave svoje kovertirane radove poštom, na adresu: Antikorupcijski forum grada Kragujevca, Trg slobode 3, 34 000 Kragujevac, sa naznakom „Za konkurs, kancelarija 114“, odnosno na email: lafkg@kg.org.rs. Uz rad, obavezno je navesti ime i prezime, razred i školu, adresu i mesto stanovanja, godište, telefon i email adresu.

Za prva tri mesta u obe kategorije (likovni i literarni rad) i u obe starosne grupe (osnovne i srednje škole) obezbeđene su vredne nagrade. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada autorima najboljih radova planirano je za 6. maj, na svečanosti povodom Dana grada Kragujevca, ukoliko epidemiološki uslovi dozvole.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.