Želite lepu kožu? Prestanite da joj radite ovih 5 stvari!

Ne treba vam beauty enciklopedija ni tona preparata za negu kako biste imale lepu kožu.
Neke stvari su veliko NE u pristupu nezi! 
Sačuvajte ovaj tekst kao najvažniji beauty podsetnik i ne zaboravite da ga pošaljete i najboljoj prijatelici, sestri, majci, kumi…


…jer lepe smo onoliko koliko smo informisane o potrebama kože ?

Za umivanje uvek birajte blaga sredstva sa umirujućim sastojcima poput hamamelisa, aloja vere ili hijaluronske kiseline. U danima kada nosite tešku šminku, praktikujte duplo čišćenje lica koje podrazumeva da uljanom fazom rastopite šminku, a zatim gelom ili penom za umivanje duplirate proces čišćenja kože.

Retinol je odličan saveznik u borbi protiv prevremenog starenja kože, vitamin C daje gotovo instant rezultate u pogledu blistavosti tena, voćne kiseline transformišu kožu – volimo svaki od ovih aktivnih sastojaka, ALI kombinovanje istih je veika greška. U protokolu nege možete koristiti vitamin C i voćne kiseline, ali rutinu treba da vam prepiše stručno lice. Samoinicijativno kombinovanje retinola i kiselina je proveren recept za ekstremno isušivanje i iritaciju kože.

Ponavljajte za nama – svakom tipu kože neophodna je hidratacija! Za masnu i kombinovanu kožu birajte laganije teksture hidratantnih proizvoda – gelovi i kreme sa mat završnicom odgovaraće većini ljudi sa ovim tipovima kože.

Na plaži je lepo, ali prevremeno se stari i na putu do prodavnice. Da, tako je! SPF treba da bude deo svakodnevne beauty rutine i definitivno je najefikasniji anti age preparat.

Ovu grešku je svaka od nas napravila nekada. Hajde samo na blic da razjasnimo konstatovano. Sapun služi za pranje ruku, kožu lica će vam previše isušiti i narušiti prirodnu barijeru i mikrobiološku floru kože. Pasta za zube koristi se samo za pranje zuba – topikalna primena proizvoda sa antibakterijskim/pročišćavajućim dejstvom ili antibiotskih krema je opcija za lečenje akni (pod nadzorom lekara). Aktivni kiseonik je sredstvo za dezinfekciju. Možete ga koristiti na licu nakon higijenskog tretmana, pa isprati, ali dugotrajna primena aktivnog kiseonika nije beauty preporuka. Uostalom, ne biste ni gel za dezinfekciju ruku nanosile na čelo i obraze, zar ne?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.