MUZIKA: Albumi kojima se radujemo u 2018. godini

Od ritmičnog popa, do džeza i bluza, hip-hopa i hevi metala – na ovoj listi će se naći ponešto za svačiji ukus.

Justin Timberlake – Man of the Woods

Datum: 2. februar

Brojni saradnici sa kojima je Timberlejk radio na svojim prethodnim uspešnim albumima su dali doprinos i Čoveku šume, koji kritičari nazivaju muzičkom analogijom filma Povratnik iz 2015. godine. Klasičan “Timberlejk fank” i, po njegovim rečima, “okretanje prirodi” vode glavnu notu albuma, i prvi singl Filth obećava i nešto novo i osvežavajuće.

 

Moby – Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt

Datum: 2. mart

Sa interesantnim “album artom” na omotu albuma su bik u ljudskom odelu kako sa detetom sa glavom teleta u gradskom prevozu čita knjigu sa naslovom albuma. Naslov Everything Was Beautiful and Nothing Hurt je odavanje počasti romanu Klanica 5 američkog pisca Kurta Vonegata. Prvi single Like a Motherless Child na YouTube-u već ima preko pola miliona pregleda.

 

Jack White – Boarding House Reach

Datum: 23. mart

Nešto kasnije u martu očekujemo novi album još jedne legende muzike. Uzevši u obzir da se već zna da će nastupati na priznatom festivalu Governors Ball u Njujorku, očekujemo bum sa novim albumom. Jedino što je muzičar o njemu rekao je da je “bizaran”. Uzbudljivo.

 

The 1975 – Music for Cars

Datum: još nije objavljeno

Proslavljeni pop-rok bend iz Mančestera već mesecima unazad aludira na postojanje novog materijala. Nekada mikstejp koji su snimali kao šesnaestogodišnjaci, Music for Cars je prerastao u ozbiljan album, koji će sa sobom doneti novu estetiku benda, kao i sa prethodnim albumom I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It.

 

Frank Ocean

Datum: još nije objavljeno

U novembru 2017. popularni Oušn je objavio na sajtu tumblr da je album snimljen, ali da još ne zna kada će biti objavljen. Misteoriozan i kriptičan, ostavio je još par objava na svom nalogu, ali detalje još ne znamo.

 

Beyonce & Jay-Z

Datum: još nije objavljeno

Kada smo svi mislili da će zajednički album ostati zauvek neostvaren san, Beyonce je u T magazinu potvrdila da će 2018. kraljevski par izdati svoj album. Inspirisani uspehom singlova Crazy in Love, Deja Vu i Drunk in Love, i na brojne zahteve fanova, odlučili da ove godine napišu dovoljno muzike za čitav album.

 

Arctic Monkeys

Datum: krajem godine

Nakon četvorogodišnje pauze nakon legendarnog albuma AM koji je bio na prvi na svima svetskim listama, “Arktički majmuni” se sa ogromnim iščekivanjem fanova vraćaju na scenu. Počeli su da snimaju u septembru 2017. godine, a basista Nik Omali je izjavio ako do kraja godine ne objave album da će “biti u problemu”. Jedva čekamo!

 

Vampire Weekend

Datum: još nije objavljeno

Još jedan bend koji se vraća nakon višegodišnje pauze. U međuvremenu većina članova je otišla svojim putem i okrenula se solo projektima, ali je frontmen Ezra Koenig potvrdio da priprema nešto novo za fanove.

 

Five Finger Death Punch

Datum: maj

Za ljubitelje metala poznati bend je spremio novu ploču. Zbog zdravstvenih problema bivšeg frontmena, bend će na nadolazećoj turneji nastupati bez njega, ali ubrzo zatim objaviće novi materijal.

 

Suicidal Tendencies – Get Your Fight On!

Datum: 9. mart

Pankeri iz Venisa u Kaliforniji udarnim naslovom novog albuma, koji će prvo biti objavljen u singlovima, a zatim i kao ceo album, donose razarajuće hitove i buran “kambek”.

M.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.